.Index Actualitate Administratie

Tiberiu Iacob Ridzi cere sprijin pentru Spitalul de Urgență Petroșani

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, va solicita sprijin financiar pentru Spitalul de Urgență din Petroșani. Acesta se va adresa oficialilor Consiliului Județean Hunedoara pentru a aloca fonduri și unității medicale din capitala Văii Jiului. Spitalul de Urgență din Petroșani deservește o treime din populația județului Hunedoara, aici fiind internați mii de pacienți lunar.

“Voi face o adresă către Consiliul Județean Hunedoara în problema Spitalului de Urgență din Petroșani. Voi solicita să aloce bani pentru unitatea medicală, chiar dacă spitalul nu este în subordinea Consiliului Județean. E un spital zonal, care asigură asistență medicală unei treimi din populația județului”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Edilul va solicita fonduri pentru partea de funcționare.

“Voi solicita să ne sprijine cu fonduri pe partea de funcționare. Noi suportăm toate cheltuielile. Anul trecut pe partea de funcționare am alocat undeva la 400-500 de mii de lei, iar pe partea de lucrări am alocat 800.000 de lei”, a mai subliniat sursa citată.

Spitalul de Urgență Petroșani are în prezent un număr de 655 de paturi distribuite în 20 de secţii si compartimente. O parte semnificativă din corpul medical are competenţe medicale şi o a doua specialitate în cadrul specialităţii de bază. Se manifestă interes pentru îmbunătăţirea activităţii de perfecţionare profesională, existând doctoranzi şi medici care au obţinut titlul ştiinţific de doctor în medicină. Spitalul de Urgenţă Petroşani are în dotare aparatură medicală modernă precum Computerul tomograf Somatom ARTX, Ecograf Doppler Color, Gastroscop, Endoscop, Mamograf, Aparatura de anestezie performantă, aparatura de neurochirurgie performantă. În cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani funcţionează Ambulatoriul de Specialitate cu 14 cabinete. Din aparatul administrativ fac parte serviciile: Juridic, RUNOS, Financiar-Contabil, Salarii, Aprovizionare-Transport, Informatică medicală, Atelierul Tehnic, Serviciul Administrativ.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.