.Index Actualitate

Resmeriţă, corespondenţe cu Ponta pe tema defunctei CNH

cristian-resmeritaDeputatul Cristian Resmeriţă este interesat de activitatea noului director economic al Complexului Energetic Hunedoara. Odată cu instalarea noii conduceri în fruntea Compleuxlui au fost schimbaţi şi directorii. Printre cei care şi-au pierdut funcţiile se numără şi Maria Ciobanu care pe mandatul lui Aurel Niculescu şi Nicolae Drăgoi a deţinut funcţia de director economic. Aceasta a fost înclouită din funcţie cu Verginica Popescu. Astfel, deputatul PSD vrea să afle cât de prolifică a fost activitatea noului director comercial având în vedere faptul că aceasta a mai deţinut funcţia respectivă. În aceste condiţii, primul-ministru, Victor Ponta, va trebui să îi răspundă colegului său de partid la următoarele întrebări.

 

“Care a fost rezultatul financiar obţinut de Compania Naţională a Huilei în perioada ianuarie 2002-decembrie 2011, care a fost cunatumul datoriilor acumulate de Compania Naţională a Huilei în perioada ianuarie 2003-iunie 2012, din care sume datorate bugetului de stat, sume datorate bugetului asigurărilor sociale, sume datorate instituţiilor de credit, amenzi şi penalităţi de întârziere, sume datorate bugetului local, datorii comerciale”, se arată în interpelarea adresată de Cristian Resmeriţă lui Victor Ponta.

 

Deputatul mai vrea ca premierul să afle anumite aspecte legate de activitatea Companiei Naţionale a Huilei.

 
”Care a fost cuantumul creanţelor neîncasate de Compania Naţională a Huilei pe perioada ianuarie 2003-iunie 2012, ce investiţii s-au făcut în perioada ianuarie 2003-iunie 2012, care a fost valoarea acestora, susra de finanţare utilizată şi cum au contribuit acestea la dezvoltarea capacităţilor de producţie, programe de eficientizare a activităţii economico-financiare a CNH , întocmite de doamna Verginica Popescu, gradul de îndeplinire al acestora”, se mai arată în aceeaşi interpelare.

 

Astfel premierul României va trebui să îi ofere un răspuns deputatului Resmeriţă la toate aceste probleme, dar şi la altele care îl vizează pe actualul manager al CEH, Constantin Jujan.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.