.Index Actualitate

Riscuri la CEH

minComplexul Energetic Hunedoara se poate afla in imposibilitata de a plati salariile angajatilor sau de a le acorda drepturile salariale cuvenite in contractul colectiv de munca. Ultimele 10 angajari de la mina Lupeni scot la iveala deficiente organizatorice in cadrul societatii. Liderii de sindicat sunt de parere ca imixtiunea politicului in administratie va avea un rezultat negativ.

“In campania electorala s-au facut cele 90 de angajari pe care eu le-am considerat ilegale. Omul politic care a ingropat prin influenta sa si prin ingerinta sa activitatea miniera din Valea Jiului a iesit public si a vorbit de faptul ca va aduce un document prin car va demonstra ca eu sunt opozantul angajarilor in minerit. Eu am spus-o ca au angajat tineri care isi cautau un loc de munca in urma unui concurs in care ei au fost declarati respinsi. Asta a fost obiectia mea. Lucrurile s-au dus si mai departe si ca sa demonstreze ca politicul este mai presus de orice lege, la mina Lupeni s-au facut angajri pe spranceana, acei oameni care erau pe lista de asteptare dupa examenul dat in primavara anului 2014, nu au fost adusi spre angajare, au fost adusi altii, nu se poate asa ceva. Lucrurile astea noi le-am sanctionat de fiecare data, oamenii unt intr-o stare in care primesc salariile luna de luna si considera ca este suficient. Nu stiu cat de mult timp va mai functiona si stilul acesta de lucruk, eu sunt onvins ca incet ceea ce am spus noi incepe sa iasa la iveala, ingerinta politica, faptul ca administratia se ocupa numai de a da salariile si a crea multumire pentru oameni de a nu iesi in strada. Nu o sa le pese daca in luna decembrie nu se vor da tichetele conform contractului colectiv de munca, daca nu se va da prima, dacca nu se vor da salariile la timp activitatea politica a celor care ne-au condus toti anii acestia, dardaca s-ar fi intamplat luna trecuta lucrul acesta lucrurile nu ar fi stat sub nicio forma asa. Daca in august, septembrie, octombrie, noiembrie, nu a existat o zi intarziere la plata salariilor, acestea au fost date intregi, nu a fost o zi intarziere la plata tichetelor de masa, iar contractul colectiv de muna a fost respectat in ceea ce priveste drepturile salariale ale angajtilor nu sunt la fel d convins ca se va intampla si de aici inolo, iar asta ar trebui sa dea mult de gandit celor mai cred in acesti oameni politici”, a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele.

In ceea ce priveste plata salariilor exista riscul ca la un moment dat societatea sa nu poata asigura aceste drepturi.

“Riscul acesta a existat si exista in permanenta pentru ca veniturile Complexului Energetic Hunedoara sunt insuficiente pentru aa asigura toate cheltuielile la care acesta este angajat. ESte posibil ca intr-o anumita luna sa existe aceasta problema, dar a spune eu acum a in luna decembrie nu se dau salariile as fi un mincinos si as face supozitii care ar alarma lumea fara sa am o baza reala”, a mai spus Nica.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.