.Index Actualitate

Statul politic a ingropat CEH

cehComplexul Energetic Hunedoara este proprietatea statului roman, cel care administreaza societatea energetica din judetul Hunedoara. Aflat sub administrare speciala, CEH este plin de datorii in doar doi ani de existenta. Datoriile acumulate se ridica la pese 100 de milioane de lei noi. In aceasta perioada, statul, administratorul CEH, testeaza intentia investitorilor privati legat de Complexul Energetic Hunedoara. In opinia sindicalistilor, privatizarea este o solutie, insa este incerta prezenta acestora la CEH.

“Este o solutie privatizarea Complexului, nu stiu in ce masura va trezi interesul unor eventuali investitori, pentru ca datoriile pe care Complexul Energetic Hunnedoara le-a acumulat si previziunile in ceea ce priveste prezenta lui pe piata energetica sunt unele care nu pot sa tenteze pe cineva sa vina sa bage bani in acest Complex. Acest Complex Energetic Hunedoara este a statului roman asa cum mai sunt si alte companii de stat. Statul roman prin guvernele politice care s-au perindat la conducerea acesteia au ingropat aceasta activitate sau au sustinut-o intr-un mod artificial si nu oamenii se fac vinovati. Este ceea ce reprezinta pentru noi subiect de meditare pentru ca dupa ani in care ti-ai trantit directorii in functii, ti-ai adus firme de casa sa se imbogateasca de pe urma contractelor cu acest gigant economic sa spui la 7000 de oameni ca va trimit acasa este inadmisibil”, a declarat Petre Nica, presedintele Sindicatului Muntele.

Statul, administratorul Complexului Energetic Hunedoara trebuie sa gaseasca solutiile optime pentru functionarea mamutului energetic, chiar daca unele nu sunt populare in rnadul salariatilor.

“Daca oamenii politici, daca statul a agreat aceasta functionare dezastrouasa a Complexului Energeti Hunedoara tot statul trebuie sa si gaseasca solutii pentru noi. Poate ca unele mai putin populare, poate ca unele agreate chiar si de noi, dar nicidecumnu poate sa ramana in sarcina liderilor de sindicat si in detrimentul salariatilor activitatea Complexului Energetic Hunedoara. Aceasta trebuie sa isi gaseasca o solutie de supravietuire in asa fel incat sa ne asumam fiecare raspunderea pentru ceea ce avem”, a mai precizat sursa citata.

Pana in data de 5 decembrie sunt asteptati investitorii privati sa isi manifeste interesul vizavi de Complexul Energetic Hunedoara care se afla ingropat in datorii de peste 100 de milioane de lei.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.