.Index Actualitate Administratie

“Să mă pună la zid şi să mă împuşte”

1280x720-nf9Primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel, îi acuză pe parlamentarii hunedoreni de trădare. Edilul este nemulţimit de noua lege a bugetului care va lăsa administraţia fără sumele necesare bunei desfăşurării a activităţii. Primarul oraşului Petrila tună şi fulgeră din cauza bugetului pe acest an. Dacă anii trecuţi autorităţile locale primeau anumite cote defalcate, în acest an modalitatea de construire a bugetului local nu se mai face după aceeaşi formulă, astfel că primăriile vor pierde sume importante de bani. Având în vedere acest fapt, administraţia va fi grav afectată. Edilul spune că în momentul în care se vor termina banii, va închide primăria şi va trimite angajaţii acasă.

 

 

“Am o nemulţumire pentru că cred că din cauză că am lucrat bine în 2013 şi 2014 şi am avut rezultate în ceea ce priveşte încasarea cotelor impozitelor şi taxelor locale, conform noii legislaţii oraşul Petrila este grav afectat, neprimind niciun leu ca şi sume de echilibrare a bugetului local. Vom fundamenta bugetul şi îl voi prezenta în faţa Consiliului Local pe sumele rezultate din veniturile proprii care după situaţia care o avem nu ne ajung nici o jumătate de an. Când nu ne mai ajung banii închidem primăria şi mergem acasă”, a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

 

Edilul îi acuză pe parlamentarii hunedoreni, inclusiv pe şeful său de partid, Laurenţiu Nistor, de trădare. Păducel spune că degeaba a lucrat pentru comunitate, dar şi pentru campania electorală, atâta timp cât toate s-au întors împotriva sa.

 

“Ar trebui să îi întrebăm pe domnii guvernanţi de ce s-a ajuns în această situaţie şi pe domnii parlamentari cărora le-am făcut campanie electorală, domnul Nistor, domnul Resmeriţă, domnul senator şi toţi ceilalţi. Să se întoarcă împotriva mea. Dacă mă pune astăzi la zid, mă împuşcă şi gata. Eu ştiu că tot ce am făcut, am făcut să fie bine pentru cetăţenii din oraşul Petrila”, a mai subliniat primarul.

 

Bugetul structurat strict pe încasările taxelor şi a impozitelor nu va ajunge decât pentru primele luni ale anului, chiar dacă gradul de încasare e ridicat.

 

“Cota de realizare a impozitelor şi taxelor locale pe anul 2014 a fost de 97,62%, nu ne vor ajunge, pentru că veniturile proprii nu pot acoperi toate cheltuielile. În primul rând avem nevoie de bani pentru cofinanţarea proiectelor şi în legislaţie e prevăzut din cota de 18,5% se vor asigura cheltuielile privind cofinanţarea. Am vorbit cu directorul general de la Finanţe şi mi-a zis că oraşul Petrila nu are niciun leu”, a conchis, nervos, primarul petrilean.

Potrivit legii bugetului pe anul 2015 în acest an prin derogare de la prevederile la Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor, se stabilesc limite de venituri proprii pe categorii de unităţi administrativ-teritoriale, luând în calcul veniturile proprii realizate pe anul 2013, astfel oraşele vor primi doar 6 milioane de lei.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.