Salariile compensatorii au fost plătite. Nu integral

Disponibilizații de la CEH au primit o nouă tranșă din salariile compensatorii. Persoanele care și-au încetat activitatea la Complexul Energetic Hunedoara în toamna anului trecut au primit cea de-a patra tranșă a salariilor compensatorii. Mai sunt de plătit încă două tranșe pentru cei care au mai mult de trei ani până la pensie.

“Am plătit a patra tranșă. Mai sunt de plătit două tranșe. Pe măsură ce ne apropiem de tranșa a șasea scad sumele și numărul celor care beneficiază de ele”, a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.

Potrivit contractului colectiv de muncă de la CEH, în cazul concedierilor colective s-au acordat salarii compensatorii în funcție de numărul de ani pe care îl avea angajatul până ajungea la pensie. Astfel, angajaţii care aveau mai puțin de un an  până la pensie au beneficiat de un salariu mediu brut (3400 lei brut), salariaţii care mai au între unu şi trei ani până la pensie – trei salarii medii brute pe unitate, salariaţii care au mai mult de trei ani până la pensionare vor beneficia de şase salarii medii brute. Valoarea salariului mediu brut este de aproximativ 3.400 lei

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.