.Index Actualitate Turism

Sărbători de iarnă, în Straja

dsc_6869

 

Pomana porcului şi masă tradiţională. Cei care vor să petreacă sărbătorile de iarnă la munte au la dispoziţie o gamă variată de oferte. La Cabana Montana din staţiunea montană Straja, iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi cu o ofertă variată. Iubitorii sporturilor de iarnă pot petrece Crăciunul la munte. Aceştia pot participa la împodobitul bradului, dar şi la slujba religioasă de la schitul aflat la o altitudine de peste 1400 de metri, acesta fiind unic în România.

 

“Pachetul pentru Craciun include două sau trei nopti de cazare, demipensiune, pomana porcului, masa festiva de Craciun, colindatori. Turiştii pot participa la impodobitul bradului”, a declarat Emil Părău,  investitor în domeniul schiabil din Straja.

Emil Părău spune că, în plus, pentru oaspeţii staţiunii Straja au fost pregătite şi o serie de surprize.

“De asemenea, suntem în grafic cu amenajarea pârtiilor, a instalaţiilor care deservesc schiorii şi, după primele semne ale iernii, aşteptăm acum ca în staţiune să mai cadă zăpada, astfel încât să-i putem aştepta pe turişti conform tuturor aşteptărilor pe care le au de la staţiunea Straja”, spune Emil Părău.

 

Pachetul de Crăciun costă 400 de lei pentru o persoană la Cabana Montana.

Clinchet de pahare pe pârtie

Noaptea dintre ani poate fi petrecută pe pârtie. La Cabana Montana, un pachet turistic care include 4 nopţi de cazare, pensiune completă şi masă festivă în noapte dintre ani costă 1.000 de lei de persoană.

 

Locurile de la Cabana Montana sunt ocupate în proporţie de 70 la sută. Staţiunea montană se pregăteşte deja pentru sezonul de iarnă. Fulgii de nea, dar şi temperaturile scăzute au dus la aşternerea unui strat de zăpadă în staţiune. Pentru ca pârtiile să fie pregătite pentru turişti au fost puse în funcţiune şi tunurile de zăpadă.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.