.Index Actualitate Politica

Schimbare de optică Resmeriță îl laudă pe Melczer

 

Cristian Resmeriță, senatorul PSD, care în urmă cu două luni cerea demiterea directorului general al CEH, acum îl laudă. Resmeriță subliniază faptul că Mihael Melczer, directorul general al CEH, a reușit să plătească tot TVA-ul restant pentru lucrările de la termocentrala Paroșeni.

“Eu l-am criticat pe directorul Melczer în urmă cu vreo o lună și jumătate, am și spus că trebuie să plece, pentru că am considerat eu la vremea respectivă că implicarea președintelui Moloț în activitatea Complexului nu este oportună pentru că nu este posibil ca un președinte de partid cum este domnul Moloț să spună că îi ia gâtul. Melczer nu este nici vreo slugă a lui Moloț. L-am criticat atunci, dar acum nu pot să nu observ că a plătit TVA-ul la Paroșeni ceea ce nu a reușit nimeni în trei ani de zile. Norocul nostru este faptul că, trebuie să îl laud pe directorul general, că a reușit să plătească TVA-ul la lucrarea care se face la Paroșeni și este un lucru pozitiv și trebuie să scoatem în evidență. Faptul că a plătit acel TVA este o chestiune foarte bună și faptul că se negociază cu acea societate care face invetsiția să se se continue desulfurarea este foarte bine”,  a declarat senatorul PSD, Cristian Resmeriță, în cadrul unei conferințe de presă.

Niciunul dintre foștii directori generali ai CEH nu au făcut demersurile pentru ca termocentrala Mintia să se conformeze la cerințele de mediu. A existat în 2014 o deplasare în China, care s-a dovedit a fi un eșec.

“Termocentrala Mintia este la un singur termen de judecată și este la un pas de a fi oprită. Este o vină colectivă a tuturor celor care au condus CEH și nu trebuie să dăm vina pe cel care conduce în momentul de față. Pentru noi e dezolant faptul că îmi spune ministrul că se dorește să se facă un grup electric în cadrul SE Deva care să funcționeze pe gaz. Este prima informație care vine că la Mintia se dorește să se facă un grup pe gaz metan. Asta înseamnă că nu o să mai avem unde să vindem cărbunele din Valea Jiului. Durata temporară este de aproximativ 36 de luni, dar unde vom duce cărbunele din Valea Jiului pe această perioadă de timp de 3 ani de zile care se pot face 5-7 ani de zile”,

Totodată, Resmeriță a subliniat faptul că Melczer a reușit să respecte și contractul colectiv de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara.

 

Monika BACIU

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.