.Index Actualitate

Şcoală pentru perpetuarea tradiţiilor momârlanilor

11655660_1505666513041791_295199216_oŞcoala de pe Slătinioara va fi renovată apoi pusă la dispoziţia copiilor care vor să înveţe despre tradiţiile momârlanilor. O mână de oameni de pe Slătionioara şi-au dorit să pună pe picioare o şcoală de arte, astfel încât să atragă tinerii dornici să înveţe despre tradiţiile momârlanilor.

 

“În aceasta scoala din Slatinioara vom invata fetele sa coasa, sa tese, sa toarca fuiorul, baietii sa faca fus, furca, pictura pe pinza, scluptura in lemn si in piatra. Şcoala este la dispoziţia tututor celor  care vor sa se scrie la scoala de arta populara”,  spune Lucreţia Mălinesc, fondatorul şcolii.

 

Mai este mult de lucru, însă cei care au preluat clădirea de la municipalitatea din Petroşani spun că nu se dau bătuţi.

 

“Mai avem de lucru la acoperiş, mici reparaţii i-am făcut cât să nu plouă înăuntru. Oricum mai avem foarte mult de lucru şi la interior, unde am vrea să amenajăm nişte toalete”, a declarat Petru Gălăţan, fondator.

 

Doar reparaţiile efectuate până acum au costat undeva la 10 mii de lei. Odată ce şi interiorul va fi reparat, clădirea va fi pusă la dispoziţia celor care vor să înveţe despre tradiţiile momârlanilor.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.