SECHESTRU PE DEȘEURI DE HÂRTIE ȘI LAVETE FOLOSITE!

Creditorii Complexului Energetic Hunedoara au ajuns să pună sechestru și pe câteva zeci sau sute de grame din deșeurile societății.  Complexul Energetic Hunedoara a ajuns într-o situație care pare a fi fără ieșire. Statul român, prin ANAF a pus sub sechestru majoritatea activelor Complexului Energetic Hunedoara, iar acum a venit și rândul creditorilor care au obținut, în instanță, punerea sub sechestru a unor bunuri aparținând societății energetice. Unul dintre creditori a pus sechestru pe 39 de bunuri ale CEH, între care deșeuri din hârtie, carton, lavete cu ulei și vaselină, dar și păcură.

16730054_10212188464924452_1246082053_n“Admite cererea formulată de reclamanta Compact Security SRL în insolvenţă prin administrator judiciar Euro Quality Insolvency SPRL în contradictoriu cu pârâta Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA şi în consecinţă: Dispune înfiinţarea popririi asiguratorii în favoarea reclamantei prin indisponibilizarea bunurilor mobile şi imobile ale pârâtei până la concurenţa sumei de 1.309.998,33 lei, reprezentând debit restant şi penalităţi de întârziere. Executorie”, arată soluția Tribunalului Hunedoara.

Societatea a pus sechestru pe deșeuri de hârtie, deșeuri cu ulei și vaselină, deșeuri de ambalaje textile și materiale feroase și neferoase. Cel mai valoros bun al CEH pe care societatea de pază a pus sechestru este păcura de la termocentrala Mintia. Păcura pusă sub sechestru are o valoare de 143.650,74 de lei. Societatea Compact Security este în insolvență, aceasta având de recuperat de la CEH peste 1,309,998.33 lei.

Complexul Energetic Hunedoara și-a cerut insolvența, însă instanța de la Tribunalul Hunedoara a respins solicitarea. În schimb, solicitările creditorilor societății au fost disjunse într-un alt dosar și au termen de judecată pe data de 8 martie.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.