.Index Actualitate Administratie

Şi-au luat mâna de pe asociaţie

pompieri-lupeni1Nu mai plătesc nici cotizaţiile. După de au decis să părăsească asociaţia Salvital, acum, edilii de la Lupeni nu vor mai plăti nici cotizaţiile anuale către această formaţiune în subordinea căreia funcţionează modulul SMURD. Acord pentru încetarea parteneriatului. Consilierii locali de la Lupeni au aprobat încetarea acordului de parteneriat dintre municipalitate şi asociaţia Salvital, în baza căreia funcţionează modului SMURD la nivel judeţean. Totul s-a întâmplat în cadrul şedinţei de la sfârşitul lunii februarie.

 

“S-a considerat necesară şi abrogarea hotărârii Consiliului Local al municipiului Lupeni nr. 34/2008 privind aprobarea contribuţiei la Asociaţia Salvital Hunedoara, în vederea susţinerii financiare a salariaţilor şi echipării personalului paramedical precum şi toate hotărârile de modificare (…)”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

 

Edilii locali îşi motivează această decizie.

 

“Precizez faptul că la înfiinţarea Asociaţiei Salvital Hunedoara şi a formaţiunilor paramedicale de tip SMURD, paramedicii erau angajaţii autorităţilor locale, fiind incluşi în aparatul de specialitate al primarilor localităţilor membre. Ulterior, asociaţia a solicitat transferarea acestor paramedici şi asumarea plăţii salariilor şi a echipamentelor necesare intervenţiei de către autorităţile locale”, se mai arată în proiect.

 

Administraţia locală de la Lupeni a decis să încheie parteneriatul cu Asociaţia Salvital în luna ianuarie a acestui an. În tot acest timp, procesul dintre cele două părţi continuă pe rolul Tribunalului Hunedoara.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.