.Index Actualitate Turism

Socializare şi sănătate în taberele şcolare

Tabere-de-aventura-la-StrajaNu la fel de atractive pe cât ar trebui să fie. Este vorba despre taberele şcolare care nu mai sunt la fel de căutate ca acum câţiva ani atunci când după terminarea şcolii toţi aşteptăm să plecăm într-o tabără şcolară atât la mare cât şi la munte.

 

Una din principalele cauze ar fi lipsa banilor pentru că din ce în ce mai mulţi părinţi nu-şi mai permit să-şi trimită copii în taberele şcolare. Cei mai fericiţi sunt aceia care mai au bunici la ţara unde pot merge să-şi petreacă întreaga vacanţa de vară gratis.

 

Un alt aspect îl constitue şi tehnologia avansată de care copii din ziua de azi nu se mai pot lipsi şi care îi face de multe ori să nu mai iasă afară din casă, ne mai vorbind de o tabără şcolară und ear putea interacţiona şi socialize cu alţi copii dar fără smartphon-uri, tablete sau internet.

 

Mai mult decât atât şi psihologii sfătuiesc părinţii să-şi trimită copii în tabere şcolare. Cele mai însemnate avantaje constau în faptul că în tabere se promovează valori precum munca în echipă, se facilitează independența și autonomia, copiii învățând să ia decizii și să-și asume responsabilități. De asemenea, copiii învață cum să relaționeze și își îmbunătățesc abilitățile de comunicare, cresc toleranța și respectul față de persoane sau idei diferite, datorită conviețuirii cu persoane de diverse rase, din locuri diferite și cu alte obiceiuri şi învață să aprecieze mai mult familia, prietenii și chiar comoditățile pe care le au acasă, dar se și distrează.

În Valea Jiului cea mai căutată tabără este cea din Straja unde pe lângă drumeţii, peisaje superbe, aventura copii beneficiază şi de tratamente nutriţioniste. Mai mult sunt organizate şi tabere pentru scăderea în greutate pentru copii din toată ţara.

 

“Obiectivul nostru este să-i ajutăm pe copii să slăbească simţindu-se bine, făcându-şi prieteni şi câştigând încredere în ei. Gătim mâncăruri sănătoase, gustoase şi dozam corespunzător fiecare masă. Misiunea taberei este de a induce copiilor coportamente de viaţa sănătoase (nutriţie, mişcare, echilibru emoţional) pe care să le menţină şi când se întorc acasă. În tabără se asigura – Persoane responsabile cu activitatiile sportive”, spun organizatorii taberei.

 

Ca o noutate începând din acest an în taberele din Straja se vor putea alătura şi părinţii care vor fi invitaţi timp de 4 zile să participle la programul taberei, respectând acelaşi program de mişcare, nutriţie, şi consiliere psihologică.

 

Toate aceste lucruri sunt făcute pentru că cei mici să încerce să aibă un stil de viaţa sănătos şi să înveţe de mici să socializeze fără aparate de ultima generaţie, doar prin jocuri şi concursuri pe care le practicam şi noi la rândul nostru în copilărie.

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.