.Index Actualitate

CEH devine istorie. Valea Jiului rămâne fără minerit din anul2018

02-AZI-DIMINEATA_2_ba95a60662Complexul Energetic Hunedoara devine istorie. Minele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara se vor desprinde de entitatea energeticăb începând de mâine când Adunarea Generală a Acţionarilor a fost convocată, de urgenţă, de ministrul energiei, Andrei Gerea, pentru a aproba separarea activelor. Minele ar urma să se închidă până în anul 2018, asta deşi în urmă cu o lună, demnitarul a dat asigurări că acest lucru se va întâmpla abia în anul 2024.

 

Ministrul Energiei, Andrei Gerea a cerut convocarea de urgență vineri la București a membrilor AGA din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, iar unicul punct de pe ordinea de zi este divizarea în 3 a CEH.

 

„Divizarea CEH nu va duce decât la închiderea mineritului și a termocentralelor într-o formă total necontrolată și în detrimentul salariaților. Din protocolul pe care l-am încheiat cu domnul Gerea în urmă cu două săptămâni nu este rezolvat niciun punct. Mai mult, joi aflăm cu stupoare că MEC solicită convocarea de urgență a AGA, cu un singur punct pe ordinea de zi: Divizarea în 3 a CEH”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

 

Sindicaliştii cer sprijinul premierului Victor Ponta. Aceştia îşi pun speranţele în colegii lor de la Carle Alfa

„O să încercăm cu ajutorul colegilor de la Cartel Alfa să ajungem la premierul României cu cerera de a amâna această decizia, până  când ceea ce credem noi că trebuie să se întâmple atât pentru termocemtrale, cât și pentru minerit se va realiza. Să  ducă termenul de la 2018, la 2030, așa cum se cere în Europa și acea schemă de sprijin pentru productorii de cărbune”, a mai precizat sursa citată.

 

Andrei Gerea a semnat cu sindicaliștii un protocol prin care le garanta închiderea minelor de cărbune până în 2024, dar vineri, împreună cu membrii Adunării Generale a Acționarilor va decide altceva.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.