Spectacol de mare valoare la Lupeni

Proiectul “Lupeni capitală culturală a judeţului”, continuă. Cu puţin timp în urmă, primarul Cristian Resmeriţă făcea cunoscut faptul că unul din proiectele sale de suflet, este punerea în valoare a Palatului Cultural Minerul şi transformarea municipiului Lupeni, în capitala culturală a judeţului.  Marţi la Palatul Cultural Minerul, Festivalul internaţional de poveşti “Cuvânt de înţelepciune”.

Edilul dă curs acestui proiect şi la puţin timp după spectacolul de mare succes organizat cu ocazia  Zilei internaţionale a vârstnicilor , care a adus bucurie în peste 1400 de suflete,în data de 11octombrie primăria şi Consiliul Local al municipiului Lupeni, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Bărbăteni din Lupeni, aduce pe scena Palatului Cultural Minerul Festivalul internaţional de poveşti “Cuvânt de înţelepciune”. În cadrul acestui festival patru povestitori, trei din străinătate şi un român îi vor învăţa pe ascultători  să ofere educaţie copiilor cu ajutorul poveştilor.

PRIMAR“Mă voi ţine de promisiunea făcută şi voi aduce pe scena Palatului Cultural Minerul specatacole de mare valoare, pentru toate gusturile şi toate vârstele, astfel încât Lupeniul să devină în scurt timp capitala culturală a judeţului. Acest spectacol vine să completeze seria spectacolelor de mare valoare  care au avut loc deja pe scena Palatului şi cu ajutorul bisericii prin cuvinte de înţelepciune. Venim în sprijinul părinţilor în educarea copiilor  pentru ca aceştia din urmă să înveţe care sunt adevăratele valori morale”, a declarat Cristian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.

“Festivalul internaţional “Cuvânt de înţelepciune” a început la sfârşitul lunii septembrie la Arad,  se va  desfăşura pe parcursul a două zile la Lupeni. Într-o primă parte povestitorii se vor deplasa la şcoli unde se vor adresa copiilor şi marţi seara la sala Palatului Cultural Minerul cu ajutorul unor poveşti cu tâlc, captivante şi amuzante dar bazate pe principii morale, se vor adresa  adulţilor  pentru a-i învăţa ca în joaca cu copii să se folosească de poveşti. După Lupeni festivalul va continua la  Cluj şi Bucureşti. Mulţumim şi pe această cale domnului primar Cristian Resmeriţă, cu care am avut o bună colaborare şi la care am găsit întotdeauna sprijin în activitatea noastră ca biserică şi atunci când era deputat dar şi acum ca primar”, a declarat Părintele Cristian.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.