Hunedoara, județ izolat din cauza lipsei nodului de autostradă la Deva

Deva, reședința județului, nu are nod de autostradă. Județul ar putea pierde mult din această cauză, investitorii fiind alungați de acest inconvenient. Potrivit președintelui interimar al PNL Hunedoara, există investori care și-ar putea reloca afacerile pe raza județului Hunedoara, însă întâmpină o problemă. Nu există nod de autostradă la Deva.

“Este Sebeșul de la Alba care e nod de autostradă, aveți Deva. La Sbeș e ocupat tot. A venit o multinațională de construcții care a dezvoltat capacități la Sebeș și mai au nevoie de încă 4000 de locuri de muncă în următorii ani. La Sebeș nu mai avem unde să îi primim pentru că nu mai e nici suprafață și nici forță de muncă și atunci se vor loca în zona unde vor avea autostradă și acces la autostradă. Din punctul acesta de vedere județul Hunedoara este avantajat pentru că ei vor trebui să vină în această zonă. Dacă se vor trezi și cei care conduc județul Hunedoara să înțeleagă că Deva fără ieșire la autostradă e un oraș izolat. Trece timpul și nu a fost depus proiectul pe POR la ADRVEST pentru nod de autostradă la Deva. Sper că vor înțelege și colegii de la Hunedoara. Cei de la Timiș au depus două descărcări pe POR pentru că ele sunt eligibile pe 2014-2020”,  a declarat Florin Roman, președintele interimar al PNL Hunedoara.

Potrivit vicepreședintelui CJ Alba, Florin Roman, și municipiul reședință de județ învecinat a fost în aceeași situație pe Sebeș-Turda, dar a obținut cele două racorduri la autostradă numai după ce administrația locală a pus foarte multă presiune pe Ministerul Transporturilor.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.