Sportul susținut de municipalitatea de la Petroșani

Patru asociații sportive din Petroșani au beneficiat de finanțare nerambursabilă. Anul trecut, municipiul Petroșani a organizat o sesiune de selecție de proiecte în conformitate cu prevederile Legii nr. 350 din 2.12.2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

“Sesiunea de proiecte a cuprins două secțiuni și anume Secțiunea Servicii religioase/Culte și secțiunea Servicii sportive. Pentru servicii sportive Legea nr. 350 din 02.12.2005 a fost completată cu Ordinul nr. 130 din 28.03.2006 privind finanțarea nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor cluburilor sportive de drept privat și ale asociațiilor pe ramură de sport județene și ale municipiului București”, arată raportul publicat pe site-ul Primăriei Petroșani.

Cele patru asociații sportive au beneficiat de suma de 39.241,6 lei. Astfel, A.C.S. Universitatea Petroșani, Promovarea sportului de performanță, calendar competițional – combustibil transport campionat și turnee, indemnizație efort sportivi, taxe campionat, barem competiții, asistență medicală și masă servită, a primit o finanțare de 10.500 lei. Tot 10.500 de lei a fost finanțarea și pentru A.C.S. Școala de Fotbal Jiul Petroșani, Promovarea sportului de performanță, calendar competițional – echipament de joc, echipament portari, mingi fotbal și plase porți.  Clubul Sportiv ”Pantera Neagră” Petroșani,  pentru proiectul Promovarea sportului de performanță, calendar competițional – cazare și masă pentru ”Cupa Europei” și cazare și transport pentru ”Cupa României”, a avut o finanțare de  7.741,60 lei, în timp ce Clubul sportiv ”Știința” din Petroșani, Promovarea sportului de performanță, calendar competițional – alocație de masă, a primit 10.500 lei.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.