Stația de Salvare Minieră ar putea deveni una de interes național

Stația centrală de Salvare Minieră, PrestServ ar putea deveni o societate de interes național. Cel puțin asta își propune noua conducere a Complexului Energetic Hunedoara. Directorul general al CEH,  Mihael Melczer a participat la întâlnirea cu prim-ministrul României, Dacian CIOLOŞ, ocazie cu care a prezentat, pe scurt, contextul actual în care îşi desfăşoară activitatea şi principalele direcţii de acţiune în perioada următoare.

“Directorul general Mihael MELCZER a supus atenţiei domnului prim-ministru Dacian CIOLOŞ propunerea de transformare a Staţiei de Salvare Minieră din cadrul Sucursalei PRESTSERV în Staţie de Salvare de interes naţional care, dat fiind diversitatea intervenţiilor efectuate în decursul vremii şi specificul activităţii, prin caracterul său unic, justifică utilitatea unei asemenea structuri. În cadrul discuţiilor a fost expus stadiul demersurilor iniţiate în sensul accesării ajutoarelor de stat pe domeniile minerit respectiv energie şi s-au evidenţiat acele aspecte care presupun, în continuare, sprijinul Guvernului României”, arată un comunicat al CEH.

Și premierul României, Dacian Cioloș, a fost de acord cu inițiativa de a transforma Salvaminul în societate de interes național. La Salvamin mai sunt 13 salvatori, numărul acestora fiind din ce în ce mai mic. De precizat este faptul că salvatorii de la Petroșani au fost solicitați de nenumărate ori pentru a interveni în diferite cazuri din țară.

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.