Interpelarea senatorului Vochițoiu

Adresată: Domnului Vlad VOICULESCU

Ministrul Sănătății

De către domnul senator: Haralambie VOCHIȚOIU

Circumscripția electorală: nr. 22 Hunedoara

Colegiul electoral: nr. 1

Grupul parlamentar: Senatori fără apartenenţă la grupurile parlamentare

Ședința Senatului din data de: 07 octombrie 2016

Obiectul interpelării: Reabilitarea secției de Pediatrie a Spitalului Județean Hunedoara –Deva.

Domnule ministru,

Am primit numeroase sesizări la cabinetul meu parlamentar despre situația dezastruoasă în care se află secția de Pediatrie a Spitalului Județean Hunedoara, din Deva. Această unitate medicală în care sunt tratați copii, nu a mai fost reabilitată de aproximativ 30 de ani.

Este inacceptabil ca într-un spital județean al zilelor noastre, din cauza țiglelor sparte, apa de ploaie să pătrundă în saloane.

Este inacceptabil ca pacienții să îndure frigul generat de aerul rece care pătrunde în saloane prin geamurile vechi, de lemn, neadecvate din punct de vedere sanitar.

Este inacceptabil ca acești copii să fie tratați într-un mediu insalubru cu paturi ce au saltele rupte, cu băile ce par a fi din Evul Mediu, și cu un miros de mucegai  irespirabil.

De patru ani, conducerile succesive ale spitalului, promit că vor muta secția într-un nou corp al unității sanitare, corp ce este reabilitat, dar care oricum este neîncăpător pentru acești copii.

Domnule ministru,

În calitatea mea de senator de Hunedoara, vă rog să-mi comunicați dacă aveți ca prioritate elaborarea vreunui pachet de servicii prin care să oferiți un act medical optim, în concordanță cu legislația în vigoare, pentru asigurarea calitatea vieții, în Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Hunedoara – Deva.

Cu deosebită considerație,

Solicit răspuns scris.

Senator,

Haralambie VOCHIȚOIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.