Straja, stațiunea montană în continuă expansiune

Stațiunea montană Straja este în continuă expansiune. Când autoritățile locale și investitorii privați luptă pentru aceleași deziderate, succesul este asigurat. Pe acest principiu funcționează și stațiunea montană Straja, acolo unde în fiecare weekend pe pârtii sunt mii de turiști. La începutul sezonului de iarnă a fost pus în funcțiune încă un telescaun în stațiunea montană, investiția fiind privată în proporție de 100%. Omul de afaceri Emil Părău a pus în funcțiune un nou telescaun astfel încât să faciliteze accesul turiștilor pe pârtii. În paralel, autoritățile locale continuă lucrările de investiții menite a dezvolta infrastructura turistică. Totodată, anul acesta edilii din Lupeni au semnat un parteneriat cu proprietarii de instalații de transport pe cablu din Straja și au implementat un sistem unic de ticketing.

“Noi dorim să demarăm două proiecte importante, un studiu privind PUZ-ul pentru stațiunea Straja. Vrem să încheiem un plan privind sistemul de conducte care vor alimenta hidranții de incendiu pe toate străduțele care se vor forma în stațiunea Straja și în primăvară vom continua lucrările de canalizare care vor duce Straja la standarde europene. În ceea ce privește dezvoltarea domeniului schiabil noi am reușit să facem pârtia de sub telegondolă până la punctul de îmbarcare, ceea ce a fost un plus pentru stațiune întrucât pârtia este destul de lungă de la întoarcere și până la pârtie”,  a declarat Iacob Mesaroși, primarul interimar al municipiului Lupeni.

straja1Există însă o problemă cu care se confruntă cabanierii. Apa din rezervoare scade destul de dramatic, astfel că alimentarea cu apă potabilă a stațiunii montane se realizează cu dificultate. Edilii promit că incovenientul va fi remediat în acest an odată cu punerea în funcțiune a noilor bazine de apă.

“Debitul de apă este mai mic, dar sperăm ca în primăvară să putem rezolva cele două bazine de 2X150 și atunci va fi apă suficientă și nu vom mai fi nevoiți să alimentăm tunurile de apă din rezervoarele care sunt destinate apei pentru consum”,  a mai spus sursa citată.

De la începutul sezonul de iarnă și până la ora aceasta, domeniul schiabil Straja a adus la bugetul local al municipiului Lupeni suma de 75.000 de lei.

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.