.Index Actualitate

Universitatea Petroșani, după un an de normalitate

A trecut un an de la instalarea noii echipe de conducere din fruntea Universității din Petroșani. În urma alegerilor care au avut loc anul trecut, instituția de învățământ superior din Valea Jiului a primit un suflu nou, fiind modificată structura de conducere. Prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai a fost ales ca rector al Universității Petroșani. Cei trei prorectori ai instituției de învățământ superior sunt prof.univ.habil.dr.ing.dr.ec. Eduard Edelhauser, conf.univ dr.ec. Codruța Dura și prof.univ.habil.dr.ing. Roland Moraru. Reprezentanții Universității susțin că instituția de învățământ superior a intrat pe un făgaș normal după instalarea noii echipe de conducere.

“Alegerile au avut loc în mod democratic, acestea s-au realizat în urma a două turururi de scrutin. Noi credem că putem spune că Universitatea din Petroșani a intrat în normalitate, odată cu noua structură de conducere. Pe parcursul anului trecut am încheiat mai multe parteneriate care să vină în sprijinul studenților. Poate una dintre cele mai importante realizări ale noastre este înființarea unui materat în limba engleză, iar planurile noastre sunt de a ridica și mai mult ștacheta învățământului superior din Valea Jiului prin înființarea unui program de doctorat în limba engleză. Nu trebuie să uităm că Universitatea din Petroșani are o istorie de aproape 70 de ani, fiind continuatoarea Institutului de Mine, care a funcționat în București aproape 70 de ani, iar din anul universitar 1957 – 1958 a funcționat la Petroșani”, spun reprezentanții Universității din Petroșani.

“În ultimul an, Universitatea din Petroșani a avut o altă imagine în Valea Jiului, iar anul acesta vrem să arătăm noua față a instituției de învățământ superior și la nivelul județului Hunedoara și nu numai”, a declarat Eduard Edelhauser, prorectorul Universității Petroșani.

Universitatea din Petroșani trebuie să facă față și unor provocări pe care le înfruntă și celelalte instituții de învățământ superior din țară, precum scăderea numărului de studenți. În timp ce la alte instituții de învățământ superior există programe de licență care au intrat în lichidare, noua structură de conducere a Universității Petroșani încearcă să atragă studenți prin înființarea unor noi programe cât mai atractive și căutate.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.