.Index Actualitate

Strângere de fonduri şi petrecere pentru copiii Casei Pollicino

pollicinoPetrecere pentru copiii de la Casa Pollicino. Aproximativ 35 de micuţi de la Casa Pollicino au avut parte de o petrecere de neuitat la o locaţie privată din localitate. Totodată, administratorii complexului comercial au organizat şi o strângere de fonduri pentru aceşti copii, iar în urnele amplasate în peste 20 de magazine s-au strâns peste 1500 de lei.

 

“Evenimentul pe care il gazduim este un fel de donatie, o actiune facuta pentru Casa Pollicino gandindu-ne ca este o actiune benefica si care sa aduca zambete si fericire pentru acesti copii. Avem in tot orasul in locatiile noastre. In fiecare spatiu am pus cate o cutie pentru ca fiecare sa puna cate o suma de bani benefica pentru acesti copii. Ne-am gandit ca daca tot avem acest spatiu de joaca pentru copii sa ii aducem aici sa vada acest spatiu si sa se joace si sa se simta bine”, a declarat Anca Morar, administratorul complexului care a organizat strângerea de fonduri pentru copiii de la Casa Pollicino.

 

Petrecerea a fost organizată de Ziua Internaţională a Copilului.

 

“Este o actiune absolut nepretuita pentru noi. Entuziasmul copiilor se vede. Sunt atat de fericiti inca de cand am anuntat evenimentul, copiii deja isi pierdeau rabdarea. Astazi bucuria este enorma si chiar si pentru noi pentru personal este o surpriza placuta desi nu ar trebui pentru ca de cand Corabia Piratilor a inceput sa functioneze ca loc de joaca pentru copii. Casa Pollicino Petrosani a avut usile deschise pentru orice numar de copii si absolut oricand. In orice moment al zilei in programul de functionare Casa Pollicino a beneficiat de Corabia Piratilor ca loc de joaca. Astazi cu atat mai mult pentru ziua copiilor sa venim cu un numar atat de mare de copii este o bucurie foarte mare pentru noi si pentru copii si donatia facuta de catre societate prin colecta realizata prin punctele de activitate este de nepretuit pentru noi chiar daca este o suma care pentru unii este mica. Pentru noi este nepretuita pentru ca asa cum scrie si pe casetele de donatie acesta suma va aduce cateva zambete in plus pentru copii nostri”,  a declarat Florentina Presecan, director Casa Pollicino.

 

Casa Pollicino are nevoie de orice sumă de bani pentru a putea asigura copiilor cu dizabilităţi educaţie şi îngrijire de specialitate.

 

“Vorbim azi de o suma stransa din donatii si o complectare de 1500 de lei. Suma pe care o consuma centrul nostru pentru a exista ca asociatie care ocroteste peste 85 de copii, este mult mai mare dar noi existam din donatii. Am primit sume de un euro din donatie sunt altii care ne-au donat 10000 de euro. Astazi am primit 1500 de lei. Este o suma de bani pentru noi foarte mare pentru ca aceasta contribuie la zambetele copiilor nostri” ,  a mai spus sursa citată.

 

Casa Pollicino se ocupă de 85 de copii cu dizabilităţi.  Fiind mai mult decât un centru, Casa Pollicino este un curcubeu al solidarităţii unor oameni cu suflet mare, care au dorit să vină în ajutorul unor copii nevinovaţi cu care viaţa a fost nemiloasă. Împreună cu Primăria Petroşani, care ajută conduce­rea centrului prin plata utili­tăţilor, Casa Pollicino face lucruri măreţe

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.