.Index Actualitate Turism

Tabere gratuite pentru tinerii cu handicap

djstTabere gratuite pentru tinerii cu handicap. Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara organizeaza tabere gratuite pentru prescolarii, elevii si studentii cu handicap, impreuna cu asistentii personali si asistentii personali profesionisti. Astfel, cei de la DJST Hunedoara se aliniază normativelor în vigoare.

 

“Cererea privind acordarea unui loc de tabara se depune insotita de o copie dupa documentul care atesta gradul de handicap si o adeverinţa emisa de unitatea de invatamant care sa ateste incadrarea intr-o forma de invatamant, la sediul DJST Hunedoara”,  spune Szell Lorincz, director DJST Hunedoara.

 

Cererea poate fi depusa atat de parintele sau reprezentantul legal al persoanei cu handicap cat si de un reprezentant al unitatii de invatamant de care apartine. In cazul studentilor, cererea poate fi depusa atat personal, cat si prin reprezentant. Persoanele cu handicap care nu au mai beneficiat de un astfel de program vor avea prioritate la selectie. Ministerul Tineretului si Sportului suporta cheltuielile de cazare si masa ale elevilor si studentilor beneficiari si a insotitorilor. Taberele vor fi organizate de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Hunedoara. Termenul de depunere a cererilor este de 16 iunie 2015.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.