.Index Actualitate Administratie

Tiberiu Iacob Ridzi, la Asociația Municipiilor din România

Adunarea Generală a Asociaților Municipiilor din România s-a reunit astăzi. În cadrul evenimentului au fost dezbătute mai multe teme de interes național, dar și local. Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a fost prezent la întâlnire.

“Am participat astăzi, la Bucureşti, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România unde am discutat mai multe probleme ce ţin de finanţarea autorităţilor locale, salarizarea celor din acest sistem, dar şi despre fondurile europene şi ghidurile de aplicare pentru diverse proiecte de finanţare. De asemenea, la întâlnire am mai discutat despre achiziţiile publice, respectiv descentralizarea şi autonomia locală”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Cele mai importante teme pentru administrațiile publice locale sunt legate de Codul Administrativ,  Statutul funcționarilor publici, Legea salarizării unitare, Legea finanțelor publice și taxa de 80 de lei pe tona de gunoi, intrată în vigoare la începutul anului. Premierul României, Sorin Grindeanu, le-a spus celor prezenți că proiectele de dezvoltare trebuie dezbătute la nivel regional.

“Marile proiecte de dezvoltare trebuie discutate la nivel regional. Dumneavoastră, primarii, sunteți foarte importanți pentru comunitățile pe care le reprezentați pentru că sunteți oamenii care luați contact zi de zi cu cetățenii și rezolvați sute de probleme. (…) Marea provocare este ca, dincolo de culoarea politică, să ne canalizăm energiile în jurul marilor proiecte comune“, le-a spus Sorin Grindeanu, primarilor de municipii.

Totodată, s-au analizat rezultatele întâlnirilor AMR – ANAP, ce s-au desfășurat între șefii de compartimente de achiziții din primăriile de municipii membre ale AMR și Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, domnul Bogdan Pușcaș. Scopul acestor întâlniri a fost găsirea de soluții pentru problemele ce apar în procesul de achiziții publice pe noua legislație.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.