Toma Coconea și Avram Iancu, premiați de municipalitatea de la Petroșani

Reputații sportivi Toma Coconea și Avram Iancu vor fi premiați cu câte 20.000 de lei de municipalitatea din Petroșani pentru întreaga carieră de până acum, ca urmare a unor proiecte de hotărâre inițiate de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi și votate, miercuri, de Consiliul Local Petroșani.
Atât Toma Coconea, cât și Avram Iancu reprezintă două nume importante pe scena sportivă națională și internațională, fiind adevărați ambasadori ai municipiului Petroșani și ai Văii Jiului atât în țară, cât și în străinătate.
Având în vedere rezultatele deosebite ale acestora, care contribuie și la consolidarea imaginii pozitive a municipiului Petroșani, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi, a propus premierea lui Toma Coconea și a lui Avram Iancu cu câte 20.000 de lei pentru întreaga carieră sportivă de până acum.
Proiectele de hotărâre au fost dezbătute în ședința extraordinară a Consiliului Local Petroșani de miercuri și au fost adoptate. Sumele acordate sub formă de premii către cei doi sportivi vor fi impozitate, conform legii.
De precizat că proiectul de hotărâre care viza premierea lui Toma Coconea nu a fost votat de consilierii locali PSD Margareta Burduf, Cristian Sîrbu și Robert Humel, precum și consilierul independent Dorina Niță, care s-au abținut.
Atât Toma Coconea, cât și Avram Iancu se pregătesc de două noi provocări importante pentru cariera lor. Astfel, Coconea va lua startul la cea de a X-a ediției a concursului Red Bull X-Alps, fiind singurul sportiv din lume care a participat la toate edițiile acestei dure competiții exclusiviste și, totodată, singurul om care a primit distincția ”X-Alps Man” de la Prințul Albert de Monaco. De asemenea, Avram Iancu este decis să doboare un nou record mondial, respectiv să realizeze cel mai lung înot ca durată de timp, în curent neutru, de 3 zile și 3 nopți, prin dubla traversare a lacului Balaton din Ungaria.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Petroșani

Leave a Reply

Your email address will not be published.