Universitatea din Petroșani la Târgul de Carte Gaudeamus

Universitatea din Petroșani a fost prezentă la Târgul de Carte Gaudeamus. La sfârșitul săptămânii trecute, la București, a avut loc ediţia cu numărul 23 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS. Târgul Internaţional GAUDEAMUS este organizat de Radio România, singurul post de radio din lume care a iniţiat şi dezvoltă un program de o asemenea anvergură, pentru susţinerea culturii scrise.

Invitatul de onoare al ediţiei 2016 a fost China, prezentă la târg cu un stand reprezentativ pentru literatura chineză contemporană şi cu un program dens de evenimente, dedicate profesioniştilor de pe piaţa cărţii şi publicului.

“Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care şi-a asumat acest rol – Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci”, se arată pe pagina oficială a Târgului Internațional Gaudeamus.

Cei care au vizitat standul Universității Petroșani i-au putut descoperi specializările oferite studenților. Totodată, în cadrul târgului, instituția de învățământ superior din  Valea Jiului a prezentat informații legate de zonă.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.