Văcuţele frumoase le aduc executarea silită la Lupeni

Proprietarii ale căror animale au fost lăsate la păscut pe domeniul public al municipiului Lupeni vor fi executaţi silit. În primă fază aceştia au fost avertizaţi să nu lase libere animalele, iar apoi au fost amendaţi pentru nerespectarea regulilor. Pentru că nu şi-au plătit amenzile, proprietarii de animale vor fi executaţi silit.

PRIMAR“Am ajuns să ducem o adevărată luptă cu cei care nu înțeleg că animalele trebuie ingrijite și ținute în curte nu libere prin oraș. Cu toții iubim animalele, dar trebuie să și demonstrăm asta având grijă cu adevărat de ele. Este  adevărat că văcuțele care tulbură de ceva vreme liniștea locuitorilor municipiului Lupeni sunt frumoase, dar proprietarii lor vor fi amendați și obligati să plătească aceste amenzi, până înțeleg că trebuie să respecte atât locuitorii municipiului nostru cât și animalele în sine, prezența animalelor libere prin oraș constituie un pericol atât pentru cetățeni cât și pentru animale. Întrucât proprietarii acestor animale nu au înțeles că unde este lege nu este tocmeală și nu au achitat amenzile primite pentru nerespectarea legii, am trecut la executarea silită pentru recuperarea debitelor inregistrate din amenzi, mergând până la popriri pe veniturile înregistrate”,  a declarat Cristian ResmeriŢă, primarul municipiului Lupeni

De la preluarea mandatului primarul Cristian Resmeriță a început derularea proiectului de modernizare a municipiului Lupeni, înafara lucrărilor edilitare menite să înfrumusețeze localitatea, administrația locală a demarat și o serie de acțiuni îndreptate împotriva celor care nu respectă legea. Au fost demolate o serie de construcții ridicate ilegal pe teritoriul localității și au fost amendați în mod repetat proprietarii de animale lăsate să circule libere prin oraș. Acțiunile intreprinse pentru  a-i determina pe proprietarii de animale să respecte cetățenii orașului și eforturile făcute de autorități pentru confortul acestora, finalizate cu amenzi au fost atent monitorizate, astfel încât amenzile să fie și încasate.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.