.Index Actualitate

Veşti bune pentru şoferi. Defileul Jiului rămâne deschis

Circulaţia pe Defileul Jiului nu va mai fi restricţionată. Mâine (15 septembrie-n.r.) este ultima zi în care conducătorii auto vor circula cu regimul de restricţii de dimineaţa şi până seara. Începând de mâine, restciţiile expiră şi nici nu se mai impun altele, cel puţin nu în acest an.

“Din data de 16 septembrie se va circula fără restricţii, dar în condiţi de drum în lucru. Lucrările vor fi semnalizate cu semafoare, dar şi cu piloţi. Probabil vor mai exista momente când se va circula cu restricţii de câte 15-20 de minute, dar acestea nu vor fi o zi întreagă”, a declarat Ioan Tudor, şfeul Drumurilor Naţionale Gorj.

Cei de la Drumuri trag însă un semnal de alarmă. Şoferii trebuie să respecte semnele de circulaţie astfel încât să nu exsite probleme pe acest tronson de drum care încă este în lucru.

“Avertizez conducătorii auto să respecte culoarea semafoarelor şi să nu treacă pe roşu pentru a nu se produce accidente. Zilele trecute am avut evenimente rutiere de acest gen”, a mai subliniat Tudor.

Lucrările de modernizare a Defileului Jiului vor mai continua. Mai sunt încă două lucrări complexe de executat. Este vorba de cele două poduri, dar şi de parcarea din zona mănăstirii Lainici. Lucrările în Defileul Jiului trebuiau să fie finalizate încă de acum doi ani, dar constructorul nu s-a încadrat în termen. Proiectul lucrărilor de pe Defileu are o valoare de aproape 185 de milioane de lei, acesta fiind câştigat de un consorţiu condus de societatea spaniolă Copisa Constructora Piraneica.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.