.Index Actualitate

Vizite, marca “made in China”

chin

Ţepe made in China. Chinezii au invadat piaţa mondială, iar pe noi, românii, ne-au invadat cu minciuni. Majoritatea produselor de pe piaţa românească sunt “made in China”. Guvernanţii se plimbă prin Asia pentru a-I aduce pe chinezi să ne construiască autostrăzi, fabrici şi uzine şi să grupuri energetice. Din toate cele povestite în perioada electorală nu s-a întâmplat nimic. Aşa se face că asiaticii ne mai dau o nouă ţeapă marca China. Chinezii de la China Coal Company ar fi trebuit să sosească astăzi (joi-n.r.) în Valea Jiului. Aceştia  vor să realizeze un parc industrial pentru producerea de echipamente miniere şi ar fi urmat să facă o vizită în teritoriu, în şase localităţi, printre care şi Valea Jiului, pentru a identifica terenurile care se pretează activităţilor lor. Vizita a fost amânată, aceştia nu au mai venit în Valea Jiului, ci au rămas la Bucureşti acolo unde au vizitat, cu degetul pe hartă locaţiile.

 

“Au venit chinezii mai repede, în data de 15 septembrie, dar au rămas la Bucureşti. Au schimbat programul, nu s-au mai deplasat în cele 6 locaţii. Ştiu că au fost solicitate documente de la administraţiile din Valea Jiului”, a declarat  Aurel Niculescu, directorul general CEH.

 

Acţiunea aparţine Ministerului Economiei, care de altefl anul acesta a şi ralizat o plimbare în China pentru a le prezenta acestora potenţialul economic şi energetic al ţării. Totul a rămas la prezentări şi plimbări. Chinezii au venit în repetete rânduri să prospecteze piaţa din VAlea Jiului, însă niciodată vizita lor nu s-a concretizat cu o investiţie reală. La fel au făcut şi cu licitaţia pentru contractual de retehnologizare a unităţilor miniere.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.