.Index Actualitate Administratie

11 producători în Petroşani

miei-vii-si-taiati-la-petrosani1364468056Comercianţii de la piaţă majoritatea se declară producători, însă realitatea este diferită. La Petroşani sunt doar 11 producători.

Primăriile vor primi “Atestate de Producator” si “Carnetele de comercializare a produselor din sectorul agricol” pentru producatorii agricoli din judetul Hunedoara pe care urmează a le distribui beneficiarilor. La nivelul municipiului Petroşani numărul producătorilor este destul de redus, iar reprezentanţii administraţiei locale ne spun care ar putea fi motivul.

„Producatori cu siguranta sunt mai multi dar numarul celor care poseda certificate de producator eliberat de catre biroul agricol al institutiei noastre pe anul 2014 a fost de 11. Ele sunt valabile un an urmand sa intre pe procedura noua cea a atestatului de producator. Nu este asa de mare birocratia dar atat timp cat inca se mai poate comercializa la scara blocului, este mai comod pentru ei san u isi scoata aceste certificate desi legal asa ar trebui”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

Conform Legii nr. 145/2014, “Certificatul de producator” este inlocuit de “Atestatul de producator” si, impreuna cu “Carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol” sunt documente obligatorii in baza carora producatorii isi pot comercializa produsele.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.