.Index Actualitate Administratie

  Ajutor de urgenţă pentru eliminarea excluziunii sociale. Consilier local de la Uricani, 10.000 de lei de la Guvern

Firefighters Putting Out a Fire

 

 

 

 

Un consilier local de la Uricani, risc de excluziune socială. În şedinţa de Guvern de săptămâna trecută au fost alocaţi 498.900 de lei ca ajutor guvernamental de urgență pentru 148 de familii și persoane singure, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Printre beneficiarii acestor ajutoare de urgenţă se numără şi un consilier local de la Uricani. Nu mai puţin de 10.000 de lei au fost alocaţi pentru consilierul independent Ion Stănescu.

 

Anchetă socială pentru alocarea banilor

 

Potrivit Guvernului ajutoarele de urgență au fost acordate după efectuarea unor anchete sociale. Între beneficiarii ajutorului se regăsesc 120 de familii și persoane din 21 de județe ale țării și municipiul București, care se confruntă cu “situații deosebite din cauza stării de sănătate sau a altor cauze care pot duce la excluziune socială”. Consilierul local de la Uricani s-a confruntat la finele anului trecut cu o problemă majoră. Chiar în noaptea dintre ani, casa acestuia a fost mistuită de flăcări. La data de 31 decembrie 2014, incendiul care a izbucnit la casa consilierului local a distrus o mare parte din casa cea nouă, producând o pagubă extrem de mare. Informaţiile de la acea vreme au arătat că în urma incendiului, consilierul local a pierdut mare parte din agoniseala strânsă în decursul anilor.

 

Conform datelor Guvernului de ajutoarele de urgenţă beneficiază “familiile şi persoanele singure aflate în situaţii de necesitate cauzate de incendii, calamităţi naturale, alunecări de teren, stare gravă de sănătate ori alte cauze care pot duce la riscul de excluziune socială”.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.