.Index Actualitate

Bambini in România

11824078_1591857997744924_755536629_nDezvoltare prin jocuri. Zece voluntari de la Milano s-au aflat timp de două săptămâni la Casa Pollicino unde au prestat diferite activităţi de animaţie. Fie că au fost de ordin motric sau static toate acestea au avut rolul de a-i angrena pe copii.

 

“Anul acesta este un an plin. Vacanţa este plină de activităţi de care s-au bucurat copiii pentru prima dată. Am avut plăcerea să îi avem ca oaspeţi pe BIR România, Bambini in România, este o asociaţie italiană specializată pe animaţia copiilor. Anul acesta am avut un grup de 10 animatoare care au avut activităţi premium pentru că au fost activităţi pe care copiii le-au primit cu o plăcere deosebită. Am fost extrem de plăcut surprinşi de comportamentul şi de respectful acordat de aceşti voluntari care au adus cu ei o formă nouă de abordare a voluntariatului prin animaţie, prin organizare de activităţi libere. Au cuprins de la distracţie de ordin motrică până la cea creativă, absolute tot. copiii au învăţat să construiască anumite lucruri, au învăţat să înţeleagă ce înseamnă o echipă şi susţinerea ei, ce înseamnă activitate de grup, activitate individuală cu rezonaţă în grup”, a declarat Florentina Presecan, director Casa Pollicino Petroşani

 

Tinerii voluntari ne spun ce activităţi le-au pregătit copiilor şi cum au răspuns aceştia.

 

 

“Suntem un grup care facem parte din asociaţia BIR România, este o asociaţie axată pe voluntariatul de animaţie, suntem 7un grup de 10 voluntari care am venit la Petroşani, la Casa Pollicino, ne-am axat pe activităţi de ordin motric, de asemenea şi pe activităţi de ordin static. Am găsit copii care aveau multă energie şi am reuşit împreună să avem activităţi multiple”, spune Margherita Pisoni, voluntar.

 

“am găsit copii extrem de pozitivi şi cu dorinţă de a participa la activităţile iniţiate şi am început cu activităţi uşoare, stimulative care să stimuleze şi să fim siguri de participarea şi dezvoltarea copilului, ne-am axat pe activităţi de ordin motric şi static. Suntem siguri că activităţile noastre au ajutat la dezvoltarea copiilor cu care noi am interacţionat, iar surpriza noastră a fost mult mai mare cu cât am constatat că la activităţile de după-masă de tip creativ copiii au fost extrem de implicaţi şi de participativi”, spune Maddalena Luzidiana, voluntar.

 

Asociaţia Bambini in România a luat naştere în urma cu 16 ani, când preotul Don Gino Rigoldi a pus bazele ei cu scopul de a-i ajuta pe copiii cu probleme.

 

“Asociaţia noastră s-a născut cu 16 ani în urmă în Italia, este creată de un preot, iar scopul nostru este acela de a ne deplasa în diverse servicii de ordin social care se ocupă de copii şi scopul principal este de a aduce prin prezenţa noastră şi prin activităţile pe care le desfăşurăm un pic de bucurie copiilor”, a mai spus MArgerita.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.