.Index Actualitate

Bazinul didactic din Petroșani, la moment aniversar

Bazinul de înot didactic de la Petroșani a împlinit doi ani de funcționare. Zeci de mii de persoane au trecut pragul edificiului, însă cea mai mare satisfacție a edililor este că prin realizarea acestei investiții le-au putut oferi și celor din Valea Jiului un spațiu adecvat unde să practice înotul.

img_5100“E o sărbătoare pentru toți copiii de aici, dar și pentru cei care vin la bazin și cu această ocazie îi felicit pe cei care administrează bazinul și fac eforturi deosebite să mențină acest bazin la un standard înalt de calitate atât din punct de vedere al condițiilor de temperatură cât și de igienă. Este foarte important că cei mici au unde să înoate. Era nevoie de un bazin la nivelul Petroșaniului și al Văii Jiului pentru că erau foarte mulți părinți care făceau un efort deosebit să îi ducă pe copii la Hunedoara sau la Deva și de ce să nu beneficieze și copiii noștri de o astfel de facilitate pentru că ei sunt viitorul nostru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Pentru a marca așa cum se cuvine momentul aniversar, reprezentanții bazinului de înot didactic le-au pregătit copiilor o serie de surprize. Aceștia au participat la un concurs de înot, iar la final cu toții au primit dulciuri, medalii și diplome.

img_5084“Această aniversare deosebită este plină de emoții și satisfacții, dar în același timp plină de responsabilități. Este plină de satisfacții pentru că anul acesta, din luna ianuarie și până astăzi (4 decembrie-n.r.) bazinul de înot didactic de la Petroșani a adunat un număr impresionant de persoane, în jur de 16.100 dintre care 10.000 sunt elevi și studenți și 6.100 de adulți. Se constată în acest al doilea an de funcționare că această investiție a meritat”, a declarat Petre Popa, administratorul bazinului de înot din Petroșani.

img_5091Anul acesta, la bazinul didactic a fost achiziţionată o saună ultramodernă, care are şi diferite proprietăţi terapeutice. Bazinul de înot didactic a fost dat în folosință în urmă cu doi ani, chiar de Moș Nicolae.

 

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.