.Index Actualitate Administratie

Bugetul municipiului Petroşani, pe plus

Bugetul municipiului Petroşani a fost rectificat, în cadrul şedinţei de consiliu local ce a avut loc săptămâna trecută. Rectificarea bugetară este una pozitivă. Municipalitatea de la Petroşani a primit de la Administraţia Naţională a Finanţelor publice 515.000 lei din sumele defalcate din TVA aferente trimestrului IV al anului 2016.

“Rectificarea bugetului local detaliat la venituri pe capitole şi subcapitole şi la cheltuieli pe capitole, titluri, articole de cheltuieli subcapitole şi paragrafe pe anul 2016 se efectuează în baza deciziei nr. 8/2016 a şefului Administraţiei Finanţelor Publice a judeţului Hunedoara prin care au fost repartizate în trimestrul IV sume defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor în valoare de 515 mii lei, din care 500 mii lei pentru finanţarea cheltuielilor de personal pentru unităţile preuniversitar de stat şi 15 mii pentru cheltuieli cu bunuri şi servicii (…)”, arată nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Diferenţa de 15.000 de lei va fi utilizată pentru “diverse cheltuieli cu bunuri și servicii”.

165.000 pentru inundaţii

Municipalitatea de la Petroşani a primit de la Guvern încă 165.000 de lei în baza HG nr. 752/2016 din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului, pentru acoperirea paguvelor produse de inundațiile din vară.

“Întrucât suma alocată este mult mai mică decât solicitarea pe care am făcut-o noi la Guvern pentru acoperirea pagubelor produse de inundațiile din iunie 2016, am propus ca această sumă să fie alocată pentru efectuarea lucrărilor de refacere a apărării de mal și taluzuri pe pe lungime de 1,55 km din drumul de interes local din stațiunea turistică Parâng”, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani, în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

Totodată, consilierii locali de la Petroşani au votat pentru alocarea sumei de 50.000 de lei către Spitalul de Urgență, pentru susținerea cheltuielilor de funcționare a acestuia și 10.000 de lei pentru acoperirea unei părți din cheltuielile generate de repararea acoperișului clădirii sediului vechi al Școlii IG Duca.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.