.Index Actualitate

Cotizaţie pentru câinii fără stăpân

27caini2,5 lei/cap de locuitor va fi cotizaţia administraţiilor locale din judeţ către Asociaţia pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân. În urmă cu două săptămâni, la Deva a avut loc o întrunire a tututor primarilor pentru a se stabili valoarea cotizaţiei. La acel moment nu s-a ajuns la un acord, unii dintre primari afirmând faptul că s-a stabilit o cotizaţie mult prea mare.

 

“Până la urmă o să cadă o înţelegere pe o cotizaţie unitară, o sumă de bani pe cap de locuitor. Cei care conduc acest ADI au propus 2,5 lei de persoană pe fiecare localitate. Dacă discutăm de oraşe mici şi de comune nu ar fi o problemă raportat la numărul de locuitori. Sunt convins că o să fie discuţii cu municipiile şi oraşele mai mari, însă trebuie să îneţelegem că am apelat la această asociere sau fiecare unitate administrativ teritorială trebuie să îşi dezvolte propriul sistem de ecarisaj. Acum e la latitudinea edililor dacă vor sau nu să participe la această asociere”, a declarat Adrian David, vicepreşedintele CJH.

 

În anul 2012 la nivel judeţean a fost înfiinţată Asociaţia pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân. Centre de ecarisaj funcţionează şi în Valea Jiului.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.