.Index Actualitate Administratie

Cristian Resmeriță: „Din această zi eu nu mai sunt primar al municipiului Lupeni”

Astăzi, 30 decembrie, a fost ultima zi ca primar pentru Cristian Resmeriță. După ce acesta a câștigat, la alegerile parlamentare, un mandat de senator, a decis să plece la București. Astfel, pentru Cristian Resmeriță aceasta a fost ultima zi ca primar al municipiului Lupeni.

“Împreună cu președintele Dragnea am luat decizia de ceea ce voi face în viitor. Domnul Dragnea mi-a spus că pot să rămân la Lupeni, dar doar sâmbătă și duminică. M-am hotărât și plec la București, este o decizie pe care am luat-o împreună cu conducerea partidului. La București nu voi solicita pentru mine absolut nimic. Nu îmi doresc să conduc nici comisii de senat, nu îmi doresc să mă duc la niciun minister, deși s-a vehiculat această chestiune. Doresc doar să ajut Valea Jiului, în principal, și județul Hunedoara. am cerut doar sprijin pentru această zonă. Asigur primarii și oamenii din Valea Jiului că voi sprijini proiectele pe care administrațiile locale, dar decizia mea este să plec la București”,  a declarat Cristian Resmeriță, senator PSD.

În termen de 90 de zile de la demisia lui Cristian Resmeriță, Guvernul va trebui să organizeze alegeri pentru un nou primar, la Lupeni. Până atunci, atribuțiile primarului vor fi preluate de viceprimarul, Iacob Mesaroși.

“Conform legii, Guvernul trebuie să organizeze alegeri în 90 de zile, după vacantarea funcției. Din această zi eu nu mai sunt primar al municipiului Lupeni. Îmi doresc ca municipiul Lupeni să fie condus de un primar PSD. Actualul viceprimar, domnul Iacob Mesaroși preia atribuțiile de primar interimar”,  a mai spus sursa citată.

Candidatul pentru funcția de primar al municipiului Lupeni va fi desemnat de către organizația PSD, iar Cristian Resmeriță face apel la cetățeni să îl susțină pe cel care va candida din partea organizației pentru a ocupa funcția de primar.

“Pentru ca proiectele municipiului Lupeni să continue în ritmul în care au fost în acest an va trebui să fie alături de mine și să susțină un candidat pe care PSD îl va propune. Candidatul propus de organizația de partid, cel care va fi desemnat, trebuie să înțeleagă că este o mare responsabilitate să stai pe acest scaun, să conduci acest municipiu”,  a mai subliniat Cristian Resmeriță.

Cristian Resmeriță a devenit primar în urma alegerilor locale din data de 5 iunie a acestui an. Acesta a fost, totodată, și candidatul PSD pe listele pentru alegerile parlamentare, obținând în data de 11 decembrie, un mandat de senator.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.