.Index Administratie

Cupluri de aur, model pentru tineri

tir1

Cu spatele gârbovit și cu părul nins mai multe cupluri au demonstrat ce înseamnă familia. Sunt alături de peste jumătate de secol, iar viața nu le-a oferit mereu doar lucruri bune. Au trecut și prin rele, însă necazurile le-au sudat relația. Zeci de cupluri care au aniversat anul acesta peste 50 de ani de căsnicie au fost premiate de municipalitatea de la Petroșani, cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice.

“E un moment festiv, e şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, cu atât mai mult e sărbătoarea dumnealor şi cu această ocazie îi sărbătorim pe cei care au împlinit 50 de ani de căsnicie, un lucru deosebit dacă ţinem cont de realităţile zilelor noastre. 15 cupluri vor fi premiate, noi premiem în fiecare an în jur de 40-50 de familii care fac 50 de ani de căsnicie, ceea ce este un lucru extraordinar. Sunt premii în bani, iar apoi vom ciocni împreună un pahar de şampanie”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.
Cuplurile de aur ne spun care este secretul unei căsnicii de durată.
“Au trecut și cu urcușuri și cu coborâșuri, și cu bine și cu greu. Au trecut, am tras la aceeași căruță și au mers până la urmă. Secretul este să mai închidem pliscul și noi femeile și altădată și bărbații când nu au dreptate și să lăsăm să treacă și de la unii și de la ceilalți ca să meargă bine, altfel…înțelegerea contează. Întotdeauna ne-am înțeles foarte bine și cu bătrânii am trăit 33 de ani, cu părinții ei, nu am avut certuri, am trecut peste toate, peste multe am trecut”, spune o familie care a aniversat 50 de ani de căsnicie anul acesta.
”Au trecut și așa și așa, jumi – juma. Am trecut cu bine, prin muncă, în gospodărie. Nici eu nu știu care este secretul unei căsnicii așa lungi. Le recomand tinerilor care vor să își întemeieze o familie să fie cuminți, să își vadă de gospodărie”, spune o altă familie
”A fost bine, înțelegere, certuri niciodată, soțul meu a fost un bărbat extraordinar și a fost bine și am ajuns la 50 de ani și să dea Dumnezeu să mai trăim încă vreo 10 ani. am o întâmplare nefericită”, spune o altă familie.
Cele 15 cupluri de aur au primit o sumă de bani, iar la final, cu toţii au închinat un pahar cu şampanie.
Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.