Cursuri de calificare pentru şomerii din Vale

ajofmNoi cursuri de calificare pentru şomeri. Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Petroşani organizează în luna aprilie mai multe cursuri de calificare pentru şomeri. Cele mai atractive cursuri sunt cele de cosmetician şi hair-stylist.

 

“Pentru luna aprilie ne pregătim să demarăm şapte cursuri de formare profesională cu şomerii noştri. Un curs de lucrător în pensiune turistică, unul de confecţioner tâmplărie din aluminiu şi mase plastice, un curs de zidar, unul de coafură, unul de manichiură-pedichiură, montator pereţi plafoane din ghips carton şi instalaţii de încălzire centrală. Din experienţa anilor trecuţi sunt cele de coafură-manichiură. Acolo tot timpul avem persoane care doresc să urmeze aceste cursuri, iar cele mai neinteresante par cele de instalaţii. În general, oamenii îşi aleg un curs pe care îl urmează şi apoi îşi găsesc mai uşor un loc de muncă, având în vedere că nu prea avem locuri de muncă de instalatori, e foarte greu să formezi aceste grupe de curs”, a declarat Iudith Babţan, şef ALOFM Petroşani.

 

În ultimii ani, majoritatea femeilor au optat pentru cursuri de înfrumuseţare. După obţinerea certificatului de calificare acestora le este mult mai uşor să îşi găsească loc pe piaţa muncii.

 

“Nu ştiu dacă îşi deschid salon, dar dacă obţin acea diplomă de absolvire a cursului pot să îşi facă o afacere de persoană independentă acolo unde cheltuielile sunt mult mai mici şi e mult mai uşor să se descurce cu astfel de autorizaţie”, a mai spus sursa citată.

 

Calificarea în domeniul turistic este încă deficitară la nivelul Văii Jiului deşi se doreşte ca acest sector să devină unul major.

 

“Sunt destul de puţine pentru că şi solicitările în acest domeniu sunt puţine. Dacă ar fi mai multe locuri de muncă în acest domeniu bănuiesc că şi solicitările ar fi mai multe. Dacă vorbim de bucătari, ospătari atunci personalul este calificat, iar dacă vorbim de recepţionari sunt mult mai puţini”, a conchis Iudith Babţan.

 

Mulţi dintre cei care urmează anumite cursuri de calificare îşi găsesc un loc de muncă.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.