.Index Actualitate Administratie

Primarul Ridzi caută investitori la Viena

02-primarie-petrosani-1Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, a plecat la Viena pentru a căuta investitori. Deplasarea face parte dintr-un program al Ministerului Economiei astfel încât să se poarte discuţii cu potenţialii investitori austrieci. Tema parcurilor industriale va fi cea abordatĂ în cadrul programului.

 

 

“Primarul municipiului Petroşani a plecat într-o misiune economică în capitala Austriei, la Viena, împreună cu doi directori executivi, este vorba de Paulina Dragoş şi Daniel Vişan. Scopul misiunii este dezvoltarea de parcuri industriale şi atargerea de invetsitori austrieci în România. Această misiune economică este organizată de către Ministerul Economiei şi Comerţului în colaborare cu Camera Federală a Austriei ceea ce înseamnă că este o delegaţie cât se poate de oficială. Dintre municipalităţile care mai au reprezentanţi la această misiune economică aş putea aminti Craiova, Iaşi, Alexandria, Zărneşti şi Mieercurea Ciuc”, a declarat Nicu Taşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroşani

 

La Petroşani se doreştea realizarea unui parc industrial de ani de zile. Deşi de-a lungul anilor s-au purtat discuţii cu investitorii pe această temă până în momentul de faţă nu s-a concretizat nimic.

 

“Este unul dintre obiective. Această misiune economică vine cumva ca o mănuşă acesti idei şi o astfel de vizită pentru a vedea cum au reuşit austriecii să realizeze parcuri industriale în ţara lor şi să ne inspirăm de la ei. În zilele de misiune vor fi vizitate câte obiective”, a mai spus sursa citată.

 

Timp de trei zile, delegaţia va vizita mai multe obiective economice din Austria printre care portul din Viena sau oraşul Aspen.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.