.Index Actualitate Administratie

În scurt timp, la Petrila vor funcţiona primele cabinete medicale şcolare

 

cabinet

Amenajarea cabinetelor medicale şcolare a început la Petrila acolo unde administraţia vrea ca elevii să beneficieze de asistenţă medicală gratuită. Pentru ca la începutul anului şcolar elevii să beneficieze de serviciile acestor cabinete, au fost scoase la concurs şi posturile pentru cei doi medici ce vor deservi unităţile. Un medic de medicină generală şi un medic stomatolog se caută pentru cele două cabinete, însă până acum doar un singur medic cu specializare în stomatologie şi-a anunţat intenţia de a participa la concurs.

 

“Din păcate, treburile merg destul de greoi pentru că aşa e la noi legislaţia românească şi mai plastic şi popular, ne scărpinăm cu mâna dreaptă la urechea stângăde un an de zile am iniţiat şi am aprobat prin hotărăre de consiliu local înfiinţarea a două cabinete şcolare. Am aprobat fonduri şi bani pentru dotarea acestor cabinete, am stabilit locaţiile celor două cabinete şi am cerut aviz pentru angajare de medici şi asistente. În urmă cu o săptămână am primit aceste avize, peste câteva zile va fi concursul pentru medic stomatolog pentru că medic internist nu şi-a depus nimeni dosarul, peste aproximativ 15 zile vom da anunţul pentru angajarea asistentelor, la cabintele propriu-zise se lucrează la amenajare. Aştept să vină doamna doctor Bărbulescu să am o discuţie cu dumneaei să vedem care este dotarea strict necesară pentru cabinetul de medicină generală şi eu mi-aş dori dacă nu la începutul anului şcolar, 15 septembrie, măcar de la 1 octombrie să intrăm în linie dreaptă şi elevii din şcolile din oraşul Petrila să beneficieze de aceste servicii. Un singul medic stomatolog s-a înscris, dar la medic generalist nimeni”,  a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

 

120 de mii de lei au fost alocaţi pentru amenajarea celor două cabinete medicale şcolare din Petrila. Una va funcţiona la grădiniţa PN2, iar cealaltă la liceu. Edilii locali spun că lucrările vor fi finalizate în acest an.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.