.Index Actualitate Administratie

Autorităţile de la Vulcan bifează o premieră judeţeană

IMG_20140826_135845
Municipalitatea de la Vulcan a bifat o premieră judeţeană. Autorităţile au implementat un sistem, în premieră, la nivelul Văii Jiului, dar şi a judeţului Hunedoara. Pe bulevardul principal din localitate au fost montate nouă parcometre care vor fi funcţionale începând din 1 septembrie. Totul face parte din proiectul de modernizare a Bulevardului Mihai Viteazu.

“În proiectul de modernizare a bulevardului Mihai Viteazul, au fost prevăzute și 212 parcări pentru autoturismele celor aflați în tranzit sau ale cetățenilor din Vulcan, parcări a căror utilizare a fost proiectată la standarde europene, cu ajutorul parcometrelor. Până la sfârșitul lunii august se fac probele de funcționare a acestor aparate, iar începând cu 1 septembrie, vor fi puse la dispoziția cetățenilor, conform programului: zilnic de la ora 7,00 la orele 19,00. Pe timpul nopții nu se taxează parcarea. De asemenea în zilele de sâmbătă și duminică parcarea pe bulevard este gratuită”, spune Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Parcometrul din zona pieței va funcționa în toate zilele săptămânii, de la ora 7,00 la orele 19,00. Costul parcării este de 1 leu pe oră sau de 5 lei pentru o zi întreagă. Municipalitatea a stabilit şi taxele lunare. Astfel, o persoană fizică va plăti 50 de lei pe lună, în timp ce persoanele juridice vor achita suma de 100 de lei lunar. Tichetul obținut în urma plății se va așeza pe bordul mașinii pentru a putea fi efectuată verificarea plății parcării de către echipa poliției locale. Tichetul este valabil atât pe bulevard cât și la piață, pe întregul interval de timp pentru care s-a efectuat plata. În cazul în care la controlul efectuat de către poliție nu există tichetul, se va aplica amenda corespunzătoare, stabilită conform legii la valoarea de 50 lei cu achitarea în termen de 24 de ore.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.