.Index Actualitate

Încercări pentru reducerea disponibilizărilor

snimvjMinistrul Energiei, Andrei Gerea, încearcă să obţină o reducere a numărului de persoane care vor fi disponibilizate la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului. Potrivit notificării, anul acesta ar trebui să plece undeva la 700 de angajaţi de la societatea de închideri.

“Fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli a trebuit să facem pe acea cifră din notificare pentru că la momentul respectiv nu am avut niciun document care să certifice reducerea numărului de disponibilizaţi. Noi am prezentat materialele şi documentaţiile către minister. Toate materialele iasă cu cifrele din decizie. Noi în această fundametare cu modificarea numărului de disponibilizaţi am spsus clar că sunt posturi deficitare care nu pot fi acoperite în cazul în care ne pleacă aceşti 694 de oameni, al doilea lucru este că nu ne putem face veniturile pe 2016 pentru că este implicat un număr mare de personal direct productiv pentru că ei sunt mai aproape de vârsta de pensionare decât cei indirect productivi. Am luat în calcul toate aceste elemente şi noi sperăm într-o rezolvare favorabilă până în prima jumătate a anului”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.

Şi reprezentanţii ministerului de resort încearcă să obţină o reducere a numărului celor ce vor fi disponibilizaţi la societatea de închideri.

„Vom încerca. Eu sper să avem o relaţie bună. Încerc să am dialog cu toată lumea şi să le explic care sunt nevoile şi care sunt presiunile cărora trebuie să le facem faţă. Eu sper să fie înţelegători”, declarat ministrul Energiei, Andrei Gerea, la Petroşani.

Fiecare disponibilizat va pleca cu sume compensatorii, valoarea fiind de 32 de mii de lei brut. La această sumă de adaugă şi venitul de completare.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.