.Index Actualitate

Lucrările pe Defileul Jiului se prelungesc până în 2016, cel puţin

Lucrari-Defileul-Jiului-2CNADNR recunoaşte: Lucrările la Defileul Jiului nu vor fi finalizate anul acesta. Lucrările pe DN 66, drum care face legătura dintre Valea Jiului au început în urmă cu doi ani, iar termenul de finalizare a fost stbilit pentru data de 31 octombrie 2015. reprezentanţii CNADNR fac precizarea că lucrările nuvor fi finalizate la data stabilită iniţial.

 

“Reabilitare DN 66 Rovinari – Petroşani, km 48+900 – km 126+000 – pentru acest proiect, Ministerul Transporturilor a emis în data de 04.12.2013, Ordinul nr. 1490 prin care se aprobă depunerea de cereri de rambursare şi prin care se acordă finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Având în vedere imposibilitatea realizării întregului proiect până la finele anului 2015, CNADNR SA a transmis către Autoritatea de Management pentru POS-T 2007–2013 propunerea de fazare a proiectului în vederea evitării decomiterii fondurilor europene, fiind încadrat ca un obiectiv ce se suprapune pe două perioade de programare, respectiv: POS-T 2007- 2013 şi POIM 2014-2020”, se arată în comunicatul CNADNR.

 

Proiectul de modernizare are o valoare de aproape 185 de milioane de lei. De lucrări se ocupă un consorţiu condus de societatea spaniolă Copisa Constructora Piraneica. Compania Copisa Constructora Piraneica, în colaborare cu firmele Chirulli Andrea Impresa Individuale (din Târgovişte) şi Coremi Inter SA (din Târgu Jiu), a început lucrările anul trecut şi ar trebui să le finalizeze în acest an. Drumul Naţional 66, în lungime de 32,5 kilometri, face legătura între judeţele Gorj şi Hunedoara. Şefii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România sunt şi ei nemulţumiţi că lucrările din defileu nu decurg aşa cum ar trebui.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.