.Index Actualitate Administratie

Mai puţină risipă

Alimente_gunoiMai puţină mâncare aruncată la gunoi. De sărbători gospodinele trudesc zile întregi pentru a pune pe masă bucate alese. Drob, cozonac, miel, fripturi, dar şi alte bunătăţi ajung de multe ori la gunoi. Anul acesta, însă, petroşănenii nu au mai făcut risipă având în vedere că tomberoanele nu au fost pline de mâncare.

 

“Colegii care se ocupă de colectarea deşeurilor m-au informat că acea cantitate de mâncare aruncată cu prilejul sărbătorilor de Paşte a fost în scădere faţă de anii trecuţi şi este o cantitate din ce în ce mai mică cu fiecare an. Nu se poate face o astfel de cuantificare însă la o estimare mai aproximativă s-a constatat că este o scădere faţă de anul trecut”, a declarat Nicu Taşcă, purtător de cuvânt Primăria Petroşani.

 

 

În timp ce unii aruncă la tomberon mâncare, pentru alţii este o adevarata binefacere. Pentru căutătorii în gunoi este momentul în care printre resturile de tot felul apar cateva dulciuri: pachete de biscuiți, ciocolată sau altele- produse expirate și aruncate la gunoi de comercianți sau de oamenii simpli.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.