.Index Actualitate Administratie

Pacienţi spălaţi la lighean

spit

Bolnavi spălaţi în lighean sau acasă. Se întâmplă la unitatea medicală din Petrila unde la robinet nu curge apă caldă. Unitatea medicală de la Petrila nu are apă caldă, iar pacienţii dacă vor să se spele trebuie să meargă acasă. Mai mulţi pacienţi au declarat  că unitatea de îngrijiri paleative de la Petrila nu are apă caldă şi sunt nevoiţi să meargă acasă să se spele.

 

“Nu este apă caldă de câteva zile. A trebuit să merg acasă să mă spăl. Nu se poate aşa ceva. Eu măcar am putut să merg acasă, dar sunt pacienţi care nu se pot deplasa şi vin asistentele cu ligheanul şi îi spală”, a declarat o pacientă a unităţii medicale de la Petrila.

 

Secția de îngrijiri paleative și cea de boli cronice funcţionează din anul 2013 în clădirea fostului spital de Boli Cronice din Petrila, unitate sanitară care a fost închisă în anul 2011 în urma reorganizării sistemului sanitar. Reprezentanţii administraţiei locale susţin că există apă caldă şi mai mult decât atât în zilele răcoroase a fost furnizat şi agentul termic.

 

“Acolo este centrală pe gaz deci este apă caldă. A fost tot timpul. În zilele trecute când a fost rece afară am dat drumul şi la căldură”, a declarat Vasile Jurca, viceprimarul oraşului Petrila.

 

Costurile pentru întreţinerea secţiei cad în sarcina administraţiei locale, acestea fiind de ordinul zecilor de mii de lei lunar.

 

“Costurile sunt destul de ridicate, noi suportăm paza, registratura şi înreţinerea şi costă undeva la 20.000 de lei lunar”, a mai spus sursa citată.

 

Spitalul de Boli Cronice din Petrila a fost închis în anul 2011, în baza unei hotărâri a consilierilor locali prin  care a fost refuzată varianta comasării. După un an de zile, reprezentanţii administraţiei publice locale au început o serie de demersuri pentru redeschiderea unităţii medicale, ca secţie exterioară a Spitalului de urgenţă Petroşani. La începutul anului 2013, o comisie a Ministerului Sănătăţii, împreună cu reprezentanţii DSP Hunedoara, au venit la Petrila pentru a analiza situaţia şi pentru a decide în ce formă va putea funcţiona acest spital. Până la urmă s-a aprobat ca Spitalul de Boli Cronice din Petrila să fie secţie exterioară a Spitalului de Urgenţă Petrioşani şi să funcţioneze cu 30 de paturi pentru internare permanentă, nu cu 70 cum erau înainte.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.