.Index Actualitate

Primul masterat în limba engleză la Universitatea Petroșani

Instituția de învățământ superior din Valea Jiului bifează o premieră. Din această toamnă, la Universitatea Petroșani va fi organizat un masterat în limba engleză. La acesta se pot înscrie atât studenții români, cât și cei străini. Deja există dosare depuse de persoane din Camerun, Turcia sau Ghana.

“Ne-am dorit program de studii de licență în limba engleză, dar încă nu am reușit, vom face anul viitor, însă am reușit să autoriyăm și să acredităm un program de studii masterale în limba engleză. Este dedicat atât studenților străini pe care îi așteptăm, dar și celor români. Avem deja dosare depuse din Turcia, Ghana, Nigeria și așa cum la doctorat avem din Siria și Camerun sperăm ca și la masterat să vină din aceste țări și avem locuri oferite și pentru studenții români. Deocamdată doar la forma de studii cu taxă, vom vedea de la viitor cum vom proceda. Masteratul se numește “Managementul durabil al resurselor minerale”. Este un masterat care se conexează pe partea de minerit la care avem exclusivitate la nivel național, însă am conexat câteva componente de geologie, management șI chestiuni moderne care se aplică în industria minieră șI nu numai. Sperăm să avem cât mai mulțI studențI”,  a declarat Eduard Edelhauser, prorectorul Universității Petroșani.

Taxele de studii urmează a fi aprobate în cursul acestei săptămâni, însă acestea vor fi cele mai mici din țară.

“Pentru studenții români care doresc să studieze în limba engleză taxele vor fi puțin mai mari decât cele la masteratul în limba română, care sunt 2200 de lei, dar nu mai mari de 3200 de lei. Pentru studenții străini, taxa este undeva de 270 de euro/lună, aceștia au alt regim. Aceasta este valoarea minimală aprobată de Ministerul Educației pentru studenții străini”,  a mai subliniat sursa citată.

Durata de studiu la acest masterat este de doi ani.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.