.Index Actualitate

Promisiuni politice pe scheletul în putrefacţie al CEH

cehToţi ştiu, toţi promit, însă nimeni nu face nimic. Cam aceasta este situaţia de la nivel instituţional în ceea ce priveşte Complexul Energetic Hunedoara. Aflat la finele săptămânii trecute la Petroşani, ministrul de Dialog Social Liviu Pop a declarat că la nivel guvernamental se cunoaşte problema cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara. Ba mai mult ştiu şi cei de la Comisia Europeană. Toată lumea vrea să ajute, însă nimeni nu face nimic concret pentru această entitatea care are peste 6000 de salariaţi.

 

“La nivelul Guvernului se ştie de problema Complexului, la nivelul UE se ştie de problema complexului, chair dacă unii şi-ar dori acest complex închis demult, Guvernul României continuă ceea ce a spus, salvarea şi menţinerea CEH şi CEO. Situaţia din teren seamănă cu ceea ce vedem la Guvern, dar detaliile fac diferenţa”,  a declarat Liviu Pop, ministrul de Dialog Social.

 

Ministrul aruncă pisica moartă în ograda sindicatelor şi a administraţiei. Negocierea contractului colectiv de muncă este greoaie, iar actul final poate naşte nemulţumiri.

 

“Este un contract colectiv de muncă care poate naşte anumite nemulţumiri, dar plecând de la experienţa liderilor de sindicat în negociere se va ajunge la un contract colectiv de muncă pentru că este în interesul sindicatelor şi administraţiei ca activitatea să continue în condiţii normale”,  a mai spus sursa citată.

 

La nivel guvernamental problema complexului este atât de importantă încât ajutorul de stat a fost aprobat cu o întârziere de câteva luni.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.