.Index Actualitate

Protest de amploare la mina Lonea

IMG_20141022_122007

Liniştea dinaintea furtunii a fost întreruptă, astăzi, la mina Lonea când toţi minerii din schimbul II au ieşit în curtea minei pentru a protesta. Ei au apelat la această măsură pentru a atrage atenţia conducerii Complexului Energetic Hunedoara de faptul că promisiunile făcute nu s-au concretizat. Este vorba de acordarea primelor de vacanţă. Promisiunile celor din conducerea CEH sunt că vor primi doar până la nivelul lunii iulie, iar asta îi înfurie pe ortacii, care spun că astfel sunt discriminaţi.

 

 

Mai nou, domnul director ne promite verbal că azi că mâine, ne va intra o parte din primele de vacanță. Pe luna iulie, dar nimic concret, nimic scris. Noi suntem hotărâți să nu dăm înapoi până nu vom primi drepturile din CCM. Astăzi suntem la poartă, protestăm ca un avertisment la ce va fi mâine”, a declarat Vasile Păduraru, vicepreşedinte Sindicatul EM Lonea

 

Liderii minerilor ameninţă că nu mai ies din mină dacă nu îşi vor primi banii. Aceştia spun că în lipsa unor măsuri concrete, vor vota în mină.

 

“Ne pare rău, însemană că primul ministru nu are nevoie de voturile noastre. Îl vom taxa și noi, dacă el așa ne taxează”, a mai spus suzrsa citată.

 

Nu este pentru prima dată când minerii de la Lonea protestează pentru drepturile lor. De această dată sunt hotărâţi să se blocheze în subteran chiar în ziua de doi noiembrie atunci când au loc alegerile prezidenţiale.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.