.Index Actualitate Politica

REVOLTĂTOR. În timp ce CEH are nevoie de implicare politică, parlamentarii LEVITEAZĂ  

parlam

Județul Hunedoara este la un  pas de colaps economic și social. Aproximativ 7000 de angajați ai Complexului Energetic Hunedoara riscă să rămână fără locuri de muncpâă, astfel că toată activitatea economică a județului va fi afectată. În timp ce Complexul Energetic Hunedoara are nevoie de implicare guvernamentală și politică pentru a fi salvat, politicienii hunedoreni DORM. Din cei ZECE parlamentari care repreyintă județul doar PATRU sunt interesațui de soarta acestui mamut economic. Restul de ȘASE par să DOARMĂ în papucii statului plătți din buyunarele noastre ale tuturor.

În cei trei ani din acest mandat, doar patru dintre parlamentarii hunedoreni au avut de adus la atenția miniștrilor problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara, în timp ce ceilalți par a fi făcând parte dintr-o altă lume paralelă sau dintr-un alt județ unde nu există nicio problemă. și toate acestea se întâmplă în timp ce alegătorii acestora în momentul în care au ștampilat buletinul de vot și-au pus toată speranța în acest oameni.

PATRU pentru CEH

Cei patru parlamentari hunedoreni pe care pare să îi intereseye soarta Complexului Energetic Hunedoara sunt Cristian Resmeriță, Carmen Hărău, Bogdan Țâmpău și Haralambie Vochițoiu. Asta în condițiile în care doar doi dintre aceștia sunt din Valea Jiului aici unde pericolul închiderii minelor chiar și ele viabile este iminent în momentul de față. Cei patru parlamentari care se declară pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara și pentru salvarea locurilor de muncă din minerit și energie au adus în atenția miniștrilor Energiei, de-a lungul timpuilui, mai multe probleme cu care se confruntă societatea. Fie că s-a găsit sau nu reyolvare pentru aceste probleme, cei patru au încercat măcar să aducă la cunoștința miniștrilor problemele.

ȘASE LEVITEAZĂ

În categoria AȘA NU sunt incluși șase parlamentari ai județului Hunedoara. Aceștia par a nu cunoaște realitatea economică și impactul social pe care l-ar putea avea lichidarea Complexului Energetic Hunedoara asta deși în urmă cu două săptămâni unii dintre aceștia au participat la întâlnirea organiyată de sindicatul Muntele.

Cei șase parlamentari care nu sunt interesați de soarta societății energetice și implicit de soarta unora dintre cei care au pus ștampila pe numele lor sunt Laurențiu Nistor, Natalia Intotero, Mircia Muntean, Sorin Marica, Mariana Câmpeanu și Dorin Păran.

La momentul campaniei electorale cu toții au amăgit alegătorii, le-au promis câte’n lună și în stele că va curge doar lapte și miere. Au venit după voturi umili, iar odată ajunși în fotoliile calde din Parlament îi tratează pe alegători cu nepăsare crasă, asta deși județul mai are câteva zile și se prăbușește din toate punctele de vedere când cel mai mare angajator își va închide porțile.

Obrazul gros cu cheltuială se ține

Cam așa sunt parlamentarii care în tot acest timp cer să primească pensie specială, ei sunt parlamentarii care au case, mașini, bijuterii de yeci de mii de euro, tablouri și conturi în bănci. Ei sunt parlamentarii care spun ca au nevoie devenituri mai mari pentru a-și putea cumpăra costume pentru ca atunci când îi repreyintă pe alegători în diferite delegații să fie puși la patru ace. Anul viitor, tot acești parlamentari vor veni să ceară voturile hunedorenilor pentru a mai putea dormi încă patru ani de zile în Parlament făcând nimic pentru cei care i-au votat.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.