.Index Actualitate Administratie

Se reia disputa pe zona industrială

primarieSe reia judecarea procesului dintre Primăria Aninoasa şi Primăria Petroşani. În cursul acestei luni, la Tribunalul Hunedoara va trebui depus raportul de contra-expertiză care va decide care administraţie locală rămâne cu zona industrială de la Livezeni.

 

Prefectul judeţului Hunedoara, în calitate de reclamant cheamă la bară primăria Aninoasa, Primăria Petroşani şi oficiul de cadastru şi publicitate imobiliară hunedoara într-un dosar care are ca obiect reexaminare amendă judiciară. Prefectura Hunedoara este cea care a dat în judecată cele două primării, conform modificărilor aduse la Legea Cadastrului, care spun că, acolo unde administraţiile publice nu se înţeleg pe cale amiabilă, Instituţia Prefectului introduce acţiune în instanţă pentru rezolvarea situaţiei conflictuale. Procesul dintre cele două unităţi teritoriale se află pe rolul Trbunalului Hunedoara, iar lupta la bară a debutat în decembrie 2012.

 

 

Terenul de la Livezeni de aproximativ 20 de hectare reprezintă de fapt o zonă industrială, unde îşi au sediul o  serie de societăţi comerciale, şi se află în administrarea Primăriei Petroşani. Din anul 2012, administraţia locală de la Aninoasa a deschis un process pentru revendicarea terenului.

 

 

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.