.Index Actualitate Administratie

Studiu pentru eficiența energiei termice

Municipalitatea de la Petroșani ar putea avea propria strategie energetică. Autoritățile locale de la Petroșani vor să afle, în cadrul unui studiu care este potentialul de incalzire/racire eficient. În acest sens se are în vedere întocmirea unei strategii energetice la nivel de municipiu.

“Analiza situatiei initiale, analiza pontentialului  de dezvoltare economica, analiza  de piata a resurselor energetice, analiza rolului administratiei publice, identificarea solutiilor optime de asigurare cu energie, evaluarea efortului investitional, analiza tehnico-economica comparativa a solutiilor propuse. Principalele elemente vizate la realizarea studiului trebuie sa fie in concordanta cu prevederile Legii nr. 121/2014”, arată elementele care vor compune studiul.

38,250 RON  costă realizarea studiului care va fi realizat de o societate din Botoșani.

“Sistemele de încălzire centrală sunt în plină schimbare și modernizare. Serviciile de încălzire și furnizare apă caldă au cunoscut o îmbunătăţire constantă, prin eficientizarea și retehnologizarea centralelor termice, punctelor termice și reţelelor de termoficare, fapt ce se reflectă atât în confortul oamenilor, cât și în costurile de producţie a agentului termic. Un important pas în normalizarea raporturilor producător-distribuitori-consumatori este contorizarea acestor utilităţi în punctele de delimitare dintre aceștia. Nu poate fi asigurată o repartiţie echitabilă a costurilor și nu se poate obţine o factură reală de consum, dacă utilităţile furnizate (energia termică și apa caldă menajeră) nu sunt măsurate corespunzător. Pentru măsurarea energiei termice a agentului de încălzire și a apei calde menajere se utilizează contoare de energie termică. Ele sunt proiectate să calculeze consumul de căldură înregistrat în punctele de consum din sistemele de încălzire/climatizare centrală, respectiv pentru a furniza informaţii cantitative și calitative asupra parametrilor agentului termic la consumatori, direct pe un aparat electronic cu afișare”, arată cei de la societate.

La nivelul municipiului Petroșani mai sunt branșați la sistemul centralizat de termoficare undeva la peste 2000 de abonați.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.